Passa al contingut principal

ARQUEOLOGIA DE L'ESCALADA I ALGUN FILL DE P...

Feia unes tres setmanes que en Lluís i jo se'ns va posar al cap que practicaríem el difícil art de l'arqueologia de l'escalada i buscar la via Oscar a la paret de la Formiguera de Sant Llorenç de Montgai. Havíem anat per baix, pel mig i per dalt, tot buscant uns burils que havia en un tram d'artificial.
 Avui hem tornat per baixar per una corda estàtica que havíem deixat. Un cabró ens l'ha fotut ... i hem decidit que no posar una altra corda per continuar buscant, així que tots hem perdut una oportunitat de descongestionar la paret de la Formiguera amb una via original oberta l'any 1974.
Curiosament fa uns anys uns companys nostres també van perdre uns caps de setmana cercant-la i finalment van decidir tirar al recte fent una variant: Directa Oscar o Oscar 2 borriqueros. Us deixem la informació i alguna imatge per si algú vol regalar alguna cosa al "fill de p..." que agafa cordes o les talla com li van fer no fa gaire al Juan Gutiérrez.
Si algú sap alguna cosa de la corda que ens ho digui ...

Comentaris

  1. iepa..avui,sense saber be,a quina via mos ficabem,hem fet la directa OSCAR..una mescla abaix de burins i la reequipacio,que esta forssa correcte,axo si la via no es deu fer,perque esta forsa bruta,amb netejat lo necesari per trobar pressa per puixar,ell llargde adalt l hem trobat forssa mes dificil que totes les de la FORMIGUERA..quin grau li doneu???

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.