Passa al contingut principal

PLA B: ARNAU MARTIN AL MIRADOR DE SANT JOAN

L'home prosa i Déu disposa (original en castellà). Sortim de Pla de Lleida per fugir de la boira però anem a Montserrat i ens la trobem. Sembla que la portem empegada a les nostres espatlles. Fa fred, així que hem de fer anar les nostres gèlides neurones per no endur-nos un fiasco.
Recordo que havia una via propera a la Torna de la Mirador de Sant Joan i que semblava interessant. Serà la nostra segona aposta i ens surt prou bé ja que marxa la boira i ens toca el sol, encara que quedem una mica defraudats per la poca dificultat. Ideal pel poc temps que ens queda de llum.
Via equipada, tumbada, només els primers metres us farà para a pensar on poseu els peus. Després correu per veure si el company pot anar prou ràpid recollint la corda. Encara que sempre he cregut que ha haver sempre vies de tot i per tothom.
Descripció de l'itinerari:
1r llarg (IV+ - III+ - 7 parabolts - 35 metres): Al peu de la via trobem una xapa vermella que ens indica la via. Pugem uns tres metres rectes (IV+, o sols IV) per una placa dreta. Girem cap a l'esquerra resseguint els parabolts que ens indiquem la direcció Aquests llarg encara resulta un xic interessant.
2n llarg (III  - 3 parabolts - 25 metres): Pugem per una placa molt tombada per on anem a quatre grapes o caminant. Hi ha una feixa que ens permet fugir còmodament).
3r llarg (III - 5 parabolts - 30 metres): Continuem per una rampa fins assolir el cim del Mirador de Sant Joan.
Ideal per iniciar-se en el món de l'escalada de varis llargs, per traginar les cordes i les reunions.
Descens
Anem per la carana est on observem unes escales picades en la roca. Seguim un xaragall que esdevé un sender. Pas indicat amb pintura vermell que ens duu a una llastra que ens deixa en el sender. Aviat arribem al camí d'anada.
Aproximació:
Del pla del Tarantules (funicular) agafem la pista que passa per davant de l'ermita de sant Joan (nova). En un revolt surt un camí a mà esquerra (marques blaves) que agafarem. Pel camí que va recte baixarem (11 min.). Anem baixant.
14 min. El camí ara tira amunt. Cal estar atents doncs hi ha traça de gent que tira avall.
16 min. Travessem un cortell a tocar de la Miranda de Santa Caterina. Passem un parell de metres per l'altre vessant i trobem l'inici de la via.
FITXA TÈCNICA:
Dificultat: IV+ (els primers metres, després III)
Desnivell: 90 metres. 
Temps d'aproximació:18 minuts.
Descens: 17 minuts.
Grau d'exposició: Baix
Via equipada olgàdament
Material: 7 cintes i reunions.

Roca: Conglomerat de qualitat montserratina.
Orientació: Sud.
Via oberta: L'any 2013, per Manuel Muñoz Garcia i Felip Martín.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.