PLA B: ARNAU MARTIN AL MIRADOR DE SANT JOAN

L'home prosa i Déu disposa (original en castellà). Sortim de Pla de Lleida per fugir de la boira però anem a Montserrat i ens la trobem. Sembla que la portem empegada a les nostres espatlles. Fa fred, així que hem de fer anar les nostres gèlides neurones per no endur-nos un fiasco.
Recordo que havia una via propera a la Torna de la Mirador de Sant Joan i que semblava interessant. Serà la nostra segona aposta i ens surt prou bé ja que marxa la boira i ens toca el sol, encara que quedem una mica defraudats per la poca dificultat. Ideal pel poc temps que ens queda de llum.
Via equipada, tumbada, només els primers metres us farà para a pensar on poseu els peus. Després correu per veure si el company pot anar prou ràpid recollint la corda. Encara que sempre he cregut que ha haver sempre vies de tot i per tothom.
Descripció de l'itinerari:
1r llarg (IV+ - III+ - 7 parabolts - 35 metres): Al peu de la via trobem una xapa vermella que ens indica la via. Pugem uns tres metres rectes (IV+, o sols IV) per una placa dreta. Girem cap a l'esquerra resseguint els parabolts que ens indiquem la direcció Aquests llarg encara resulta un xic interessant.
2n llarg (III  - 3 parabolts - 25 metres): Pugem per una placa molt tombada per on anem a quatre grapes o caminant. Hi ha una feixa que ens permet fugir còmodament).
3r llarg (III - 5 parabolts - 30 metres): Continuem per una rampa fins assolir el cim del Mirador de Sant Joan.
Ideal per iniciar-se en el món de l'escalada de varis llargs, per traginar les cordes i les reunions.
Descens
Anem per la carana est on observem unes escales picades en la roca. Seguim un xaragall que esdevé un sender. Pas indicat amb pintura vermell que ens duu a una llastra que ens deixa en el sender. Aviat arribem al camí d'anada.
Aproximació:
Del pla del Tarantules (funicular) agafem la pista que passa per davant de l'ermita de sant Joan (nova). En un revolt surt un camí a mà esquerra (marques blaves) que agafarem. Pel camí que va recte baixarem (11 min.). Anem baixant.
14 min. El camí ara tira amunt. Cal estar atents doncs hi ha traça de gent que tira avall.
16 min. Travessem un cortell a tocar de la Miranda de Santa Caterina. Passem un parell de metres per l'altre vessant i trobem l'inici de la via.
FITXA TÈCNICA:
Dificultat: IV+ (els primers metres, després III)
Desnivell: 90 metres. 
Temps d'aproximació:18 minuts.
Descens: 17 minuts.
Grau d'exposició: Baix
Via equipada olgàdament
Material: 7 cintes i reunions.

Roca: Conglomerat de qualitat montserratina.
Orientació: Sud.
Via oberta: L'any 2013, per Manuel Muñoz Garcia i Felip Martín.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA A SOLIUS: ROCA PONÇA

LA GORRA MARINERA: VIA SARGANTANES

LA CRESTA MISTERIOSA: LA CRESTA X-STRATS