dilluns, 26 de desembre de 2011

VIA BOB ESPONJA

Croquis de com arribar al peu de via
No busqueu més per internet segur que no trobareu una altra entrada per la via d'escalada de Bob Esponja a Sant Llorenç de Montgai. Ningú, amb decència dirà que ha fet aquesta via, a menys que tingui 10 anys, o 70!!!
És una via oberta per Juan Gutierrez - l'equipador de la zona - per la canalla (i pels escaladors amb molta, molta experiència). Des d'aquesta perspectiva no està gens malament: Baixa dificultat, molt bona protecció, exposició baixíssima i casi no cal caminar.
La va equipar al novembre d'enguany (2011). Algun dia calia anar-la a provar abans que ens fem massa vells.

Primera tirada.
DESCRIPCIÓ DE LA VIA:
1ra tirada: (20 metres - III).
Des del camí ja es veuen els primers parabolts a l'esquerra en una placa tombada darrera d'una modesta cresta - com va trobar aquest racó el Juan???. Com està a l'obac de la cresta moltes vegades està humida i ATENCIÓ patina molt i cal anar en compte no per la dificultat sinó perquè llisca com una mala cosa. Evitar fer la via en aquestes condicions. Hi ha 7 parabolts.
2na tirada: (20 metres - III+) Anem a buscar una carena per on pujarem sense gaires dificultats. Hi ha 6 parabolts.
Sortint de la segona tirada.
3ra tirada: (25 metres - IV) Pugem per la cresta. Ara guanya una mica de verticalitat i trobem la principal dificultat de l'escalada però acabem caminant fins una coveta on finalitza la via. Hi ha 8 parabolts.

Accés:
Sortim de Sant Llorenç de Montgai en direcció a Camarasa. Als 500 metres s'incorpora el barranc Fondo. Una pista el ressegueix per l'esquerra. Aparquem als pocs metres.
Sortint de la tercera tirada.

Aproximació:
Seguim el camí del barranc. A l'esquerra marxa el camí a la Formiguera. Continuem recte i aviat creuem el barranc de Cal Cintó. Creuem una petita cresta desdibuixada i ja trobem una placa tombada on es comença l'escalada tot veien força parabolts (3 min.)

Descens:
A l'esquerra de la cova veiem una corda que ens ajuda a descendir els primers metres i després per un corriol costerut anem a buscar el camí d'anada (7 min.)


Vista des del final de la via.

FITXA TÈCNICA:
Comarca: Noguera.
Dificultat: IV-
Temps d'escalada: 1 h.
Temps d'aproximació: 3 min.
Temps de descens: 7 min.
Llargada: 65 metres.
Material: 8 cintes. Corda de 60 metres.
Època recomanable: evitar els dies amb boira, amb humitat i l'estiu. La primera tirada humida llisca molt i esdevé desagradable.
Tipus de roca: Calcaria.
Via oberta per: Juan Gutiérrez (
novembre de 2011).

4 comentaris:

 1. Dons jo penso fer-la !!! Gràcies pel blog,

  ResponElimina
 2. Ahir dia 28/10/12 la vam fer, es veritat el primer tram humit rellisca moltisim! es una bona via per fer amb gent inexperta, esta molt bé i molt ben asegurada.

  ResponElimina
 3. Si et va agradar també pots anar al triangle del cilindre que te la mateixa filosofia.

  ResponElimina
 4. Perfecte! mirare avia'm a qui puc enganyar per anar a fer-la. Moltes Gracies, la vostra Web es genial!

  ResponElimina