Passa al contingut principal

PLAER D'UNA CLÀSSICA: VIA GAM A LA PORTELLA INFERIOR

Hem truca en Toni Vilaseca que a darrera hora canviem els plans doncs per dalt farà fred.... Em diu que em sembla d'anar a la GAM de la Portella Inferior. Sembla telepatia li volia proposar per anar la propera vegada doncs no he fet encara aquesta gran via. Són d'aquelles que no m'importarà repetir ...
Descripció de la via:
1a tirada (III - 25 metres - net): Ens situem en un ressalt i pugem per un mur tombat sense gaire dificultat però si caieu us encendreu com un misto doncs hi ha metres. Uns metres abans d'una primera balma que des de sota no es veu hi ha la primera reunió.
2n tirada (6a/Ae - V - III - 25 metres - 5 parabolts): Només sortir ja ens trobem un ressalt abalmat que ens obliga a agafar els estreps. Bé si sou molt manolos el podem fer en lliure (diuen 6a). Nosaltres vam posar dos estreps i després es surt en V fins que la paret no tomba una mica. Davant tenim un sostre i ens encarem a la dreta. Fem reunió en una balma, una mica incòmoda si som tres encara que la Sílvia va saber trobar la posició. En algun lloc he vist que hi posen V+, jo no el vaig veure encara que un cop superat el pas d'artificial em vaig anar una mica a la dreta. Para gustos los colores.
3a tirada (6a+/Ae - V - IV - III): De la balma sortim per l'esquerra on tornem a posar un estrep. Els manolos ens diuen que es pot fer en lliure amb un 6a+. No els hi portaré la contraria, jo en artificial. La sortida és força compromesa doncs cal agafar-se a una fissura que majoritàriament és roma encara que hi ha algun punt on es pot agafar amb força (no hi ha més remei) i amb l'altra mà traure l'estrep. Algú posa un friend... un cop aconsegueixes posar-te dret ja tens molta feina feta i tirar amunt. Dalt hi ha un altre mur dret però hi ha un camp de patates per on es puja millor del que pugui semblar. La reunió està uns metres abans del cim.
Descens: A la dreta hi ha la instal·lació de ràpel. Són uns 20 metres que ens deixen al peu de l'agulla. Agafem el camí que passa pel costat i baixem cap a la Portella.
I retornem pel camí d'anada (25 minuts).
Accés:
Aparcament de Can Massana de Montserrat.
Aproximació:
Aparquem al coll de can Maçana (710 m.). Entre setmana no es paga. i agafem el camí cap al refugi de Vicenç Barbé. Pels que no aneu per Montserrat:
Sortim per la pista que hi ha a l'extrem.
13 min. Coll de Guirló. Dos minuts després baixa per la dreta el camí al refugi.Cartell.
25 min. Portella. No cal arribar a la Portella doncs en una lleixa de roca polida del camí surt a l'esquerra el camí a la via.
25 minuts. Estem a peu de via. Cal superar un primer ressalt on farem millor la reunió d'inici.
FITXA TÈCNICA:
Dificultat: 6a+/Ae obligat V.
Desnivell: 95 metres.
Temps d'aproximació: 25 minuts.
Descens: 25 min.
Grau d'exposició: Mig-baix.
Via equipada 
Roca: Conglomerat de qualitat.
Orientació: Sud
Via oberta per: J. Cerdà

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.