ARESTA PUKI NIKI


La tardor de 2009 en J. Marmolejo i M. Flores van obrir una via a l'aresta que puja entre l'Esperó Remacha i l'Espero Sud de la paret de l'Os. Malgrat ésser un dels indrets més concorreguts pels escaladors, encara havia lloc per una nova via. És un itinerari molt desconegut i si més no ofereix visions sobre els esperons molt interessants. Ambient molt interessant.
La primera tirada coincideix amb la tirada de l'Espero: 30 metres de III+ i una canal molt marcada i estreta que inicial cal entrar-hi però després cal sortir pel seu extrem exterior (IV). Hi ha 5 parabolts i un pont de roca.
Un cop en la primera reunió cal entrar en un jardí penjat i als 10 metres veiem una sabina i un primer parabolt. Cal pujar, sense anar al collet de l'esquerra (V, 3 parabolts). Anar seguint la cresta (IV i III) fins un parabolt on es pot fer una reunió provisional (només un parabolt). A la dreta hi ha la curiosa Agulleta de l'Os de la que se surt fent un salt. Són 45 metres.
Encara ens queda uns 15 metres per cresta de III.
A més de 6 cintes, cal dur alguna baga llarga i, preferiblement, algun tascó i friends (fins al núm.1)
ACCÉS:
En la carretera de Sant Llorenç de Montgai a Camarasa a tocar de l'esperó Remacha on hi ha una placa recordant l'infortunat escalador.

APROXIMACIÓ:
A tocar de la carretera, pel senderó que puja a la Remacha (cable)i una mica més enllà prenem un trencall a la dreta. 1 minut. Ens encararem cap a una fisura molt evident.


Perdoneu la qualitat de les fotos.Estan fetes amb un mòbil vell.
Croquis facilitats per Jordi Marmolejo:

Comentaris

  1. Perdona, però és que amb tanta ressenya, ma perdo. cal fer un bocí de l'esperó sud? i si és que sí, fins a on.

    ResponElimina
  2. Hola Jerkout: la primera tirada és la que és comú. Un dia d'aquests vull anar a fer l'agulleta de l'Os. t'animes??

    ResponElimina
  3. ...vaja! aquesta ens la vam estar mirant aquest cap de setmana pero l'unica ressenya que vam trobar al bar no era massa bona...i feia mal dia....ara amb la teva segur que ens hi deixem caure!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA A SOLIUS: ROCA PONÇA

LA GORRA MARINERA: VIA SARGANTANES

VIA JR - EL QUE TE COMPANYS TE UN TRESOR