Passa al contingut principal

ARESTA PUKI NIKI


La tardor de 2009 en J. Marmolejo i M. Flores van obrir una via a l'aresta que puja entre l'Esperó Remacha i l'Espero Sud de la paret de l'Os. Malgrat ésser un dels indrets més concorreguts pels escaladors, encara havia lloc per una nova via. És un itinerari molt desconegut i si més no ofereix visions sobre els esperons molt interessants. Ambient molt interessant.
La primera tirada coincideix amb la tirada de l'Espero: 30 metres de III+ i una canal molt marcada i estreta que inicial cal entrar-hi però després cal sortir pel seu extrem exterior (IV). Hi ha 5 parabolts i un pont de roca.
Un cop en la primera reunió cal entrar en un jardí penjat i als 10 metres veiem una sabina i un primer parabolt. Cal pujar, sense anar al collet de l'esquerra (V, 3 parabolts). Anar seguint la cresta (IV i III) fins un parabolt on es pot fer una reunió provisional (només un parabolt). A la dreta hi ha la curiosa Agulleta de l'Os de la que se surt fent un salt. Són 45 metres.
Encara ens queda uns 15 metres per cresta de III.
A més de 6 cintes, cal dur alguna baga llarga i, preferiblement, algun tascó i friends (fins al núm.1)
ACCÉS:
En la carretera de Sant Llorenç de Montgai a Camarasa a tocar de l'esperó Remacha on hi ha una placa recordant l'infortunat escalador.

APROXIMACIÓ:
A tocar de la carretera, pel senderó que puja a la Remacha (cable)i una mica més enllà prenem un trencall a la dreta. 1 minut. Ens encararem cap a una fisura molt evident.


Perdoneu la qualitat de les fotos.Estan fetes amb un mòbil vell.
Croquis facilitats per Jordi Marmolejo:

Comentaris

  1. Perdona, però és que amb tanta ressenya, ma perdo. cal fer un bocí de l'esperó sud? i si és que sí, fins a on.

    ResponSuprimeix
  2. Hola Jerkout: la primera tirada és la que és comú. Un dia d'aquests vull anar a fer l'agulleta de l'Os. t'animes??

    ResponSuprimeix
  3. ...vaja! aquesta ens la vam estar mirant aquest cap de setmana pero l'unica ressenya que vam trobar al bar no era massa bona...i feia mal dia....ara amb la teva segur que ens hi deixem caure!

    ResponSuprimeix

Publica un comentari

Entrades populars d'aquest blog

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

INTEGRAL AL COLL ROIG: EL FORAT DE LES BRUIXES, TARDOR CALENTA I VIA K

Una experiència ben especial és el plaer d'encadenar vies. L'altre dia vam petar-nos les tres vies de Coll Roig.Tot un plaer. En Toni Vilaseca em va castigar a fer totes les tirades de primer... quina forma de castigar-me a mi que sempre m'agrada anar de segon. I quin fart de recuperar corda i de rapelar les vies. Vam començar per la via Tardor calenta  que és la via més exigent de totes.  A destacar la placa llisa de la segona tirada que arriba a superar l'orgasme escalatori amb l'adherència pura. Hi ha un pas que va de canaló a canaló que us asseguro que no oblidaré fàcilment. La veritat és que de segon no ho frueixes tant. Un cop superada la Tardor anem a la capçalera de la via K que rapelem. Un cop a la base ens toca pujar-la. trobareu la descripció a Via K . Una via que té la gràcia que el segon i tercer llarg són d'autoprotecció. Ara, anar amb el Toni Vilaseca que et va dient: Ara posa el friend groc en aquesta fissura, allí trobaràs una bona presa de