Passa al contingut principal

ARESTA OEST A LA ROCA SOBIRANA


Vam sortir amb el Gerard a caminar però ens vam trobar davant la roca Sobirana i la temptació de pujar-hi va ser superior a nosaltres (jo en dic la Crida del bosc). Vam tenir sort que portava aquell cordino que molts cops guardo al fons de la motxilla (20 metres) i un arnes - només un - amb un parell de mosquetons. Tampoc caldrà gaire més material per fer una bella cresta ... El pobre Gerard no havia escalat mai i se les veia per entendre tota la trama de l'assegurança ...
Descripció de la via:
Ens situem al peu de la cresta. De sobte s'estreny i ja veiem el primer parabolt. En el pas clau de tota la via.
Primera tirada (IV - 20 metres): Un petit mur de 6 metres ens barra el pas (un parabolt) i protegeix el pas clau de la via (IV). Després ja tomba l'aresta (III) on trobem un altre parabolt on muntarem el rapel de baixada (6 metres). Continuem caminant fins a un pi. Uns metres més enllà trobem una reunió d'alguna de les vies que pugen pel vessant sud de la paret.
Segona tirada (I - 25 metres). Anem caminant per l'aresta.
Tercera tirada (III - 20 metres). S'estreta la cresta (parabolt) i cal passar pel vessant nord per una feixa (II+) on posar els peus i agafant-nos al crestall superior, encara que la roca no és gaire de fiar. S'adreça una mica la cresta (III-) (un altre parabolt) i en acabar les dificultats un altre.
Ja només ens quedar arribar a la senyera que presideix la roca Sobirana (1201 m.)
Descens: Per la mateixa aresta oest. Cal muntar un petit rapel de 6 metres (baga - mallon).
Aproximació:
A Sant Llorenç de Morunys prenem la carretera a Solsona pel Coll de Jou. A la sortida de la vila trobem un indicador cap al santuari del Lord cap on ens dirigim. Passem un túnel i a la sortida  aparquem (1,5 km. des de la cruïlla). Hi ha una zona d'escalada esportiva a la vora.
Accés: A l'esquerra hi ha una pista que seguim.
10 min. Collada d'accés al barranc de la Cresta de Malagana. Damunt nostre ja veiem la roca Sobirana cap a la que ens dirigim per anar a buscar la cresta més propera.
14 min. Inici de la via.


FITXA TÈCNICA:
Dificultat: III+ (un pas de IV).
Desnivell: 65 metres. Encara que hi ha trams que fem caminant.
Temps d'escalada: 40 minuts.
Temps d'aproximació: 14 minuts.
Temps de descens: 25 min. Rapel de 6 metres
Material: 2 cintes exprés, vagues, reunions.
Roca: Conglomerada. En general bona.
Orientació: Oest.
Via equipada per Lluís Parcerisa el 25 de gener de 2010.Comentaris

  1. molt bona esta!!, aquell dia que ens vas portar per aquells verals ja m'hi vai fixar en la senyera, el que no sabia és que s'havia de grimpar per arribar.hi. Mercés, esta me l'apuntu!!!!!!!

    ResponElimina
  2. Respostes
    1. Ei!! amb molt de carinyo... i que sapigui el dur que és la vida...

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.