Passa al contingut principal

TERRENY D'AVENTURA: LA FEIXA DE LA PARET DEL PONT

La ressenya d'avui és una ressenya d'aventura, pura i dura. La poso com a curiositat doncs no crec que cap escalador amb seny s'hi posa però jo havia de posar-hi el nas perquè sempre m'he posat on no em demanen.
Us explico. A Sant Llorenç de Montgai hi ha la Paret del Pont. Per on passen un grapat de vies clàssiques. Vaig observar que havia una feixa que la travessava. He enganyat a l'Antonio Satorra - que no havia escalat mai, és un "pozero" i un bon company - i hem anat a fer la feixa.
Si s'equipessin els passos amb cable podria ser una mini-ferrata, encara que no sé si tindria gaire interès.
Descripció de l'itinerari:
Agafe la pista que s'inicia al pont de l'Escalera i la seguim un centenar de metres. A tocar d'un camp amb pollancres ens enfilem amunt. Observem la feixa. Anem per una terra erma. Uns metres més amunt veiem que comença la feixa, no gaire definida en aquest tram.
Hi ha un mur que ens barra el pas. La veritat és que impressiona doncs té una bona caiguda. Quan miro veig que l'Antoni Satorra s'ha enfilat. Ho trobo una temeritat ... i li dic que em passi una punta de la corda i em lligó. És un pas i mig de III amb bona presa però la veritat és que l'Antoni ha tingut uns collons com un toro... Es puja per una canal i quan s'està dalt es flanqueja a l'esquerra. La roca bona, el peu del flanqueig polid.
Seguim caminant entre herbassar fins trobar-nos una estructura de ferro. Per la dreta puja la via Neura. Travessem un mur que d'anada impressiona més que  en direcció de tornada (III+), sempre hem dit que aquí faltaria un parabolt. El Satorra és espavilat i passa per sota on hi ha una balma amb una estructura de ferro que no sé que pot ser. Després passem per una feixeta on hi ha la reunió de la via dels germans Cots i la Joe Pinto fins sortir a l'acabament de la via Normal. Seran uns 15 metres que passen per una autèntica feixa.

Ara toca la tercera part de la via. Anem per una feixa que està molt herbada. Per aquí sortia la via Normal però ara tothom prefereix continuar per la feixa a buscar la via Neura. El tram està brut - portar unes tisores - Hi ha un punt que cal tornar a grimpar. L'Antoni ho prova per fora, jo li comento que sempre ho faig arramblat a un arbust ja que em dona més seguretat. I així sortim de la feixa que no es tan espectacular com m'esperava.
Descens:
El camí no està tan fressat com per dalt de la Neura però cal anar planejant cap al fons de la vall fins trobar el corriol que baixa de la Neura (i d'altres vies) i seguir el sender fins la carretera. Veure croquis.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.