Passa al contingut principal

ARESTA BRUC A L'AGULLA SENSE NOM, COMPLETANT LA TRILOGIA

L'agulla Sense Nom - quin nom més despectiu - té una de les arestes Bruc més boniques i llargues. Em recorda una mica les sensacions que vaig tenir a l'aresta Bruc de  la
Salamandra encara que té més grau, sense arribar a ser tampoc gaire exigent.

Amb la Diana hem completat la trilogia de l'Ànec, la Piràmide i, avui, la Sense Nom. Quan torni el dia llarg ens hem plantejat fer les tres vies en un mateix dia (mira que hi ha reptes tontos...). És una escalada que et deixa un bon regust de boca encara que no sigui una gran escalada, una escalada sols divertida. Les assegurances, les justes.

Descripció de la via:

1a tirada (II - III - 40 metres - dos burils (un sense plaqueta) i un parabolt): Coordenades UTM: 31T  x=399038  y=4607123. Sortim arran del camí amb una placa tombada, trobem un buril amb plaqueta que balla, una mica més amunt vaig a llaçar un bloc gran i em trobo a l'extrem un altre buril però aquest sense plaqueta. Més amunt es posa una mica dret i trobo un parabolt. A la reunió hi ha tres burils i un parabolt. Tenim per escollir.

2a tirada (III - 30 metres - un buril, un espit i un parabolt): Damunt hi ha una fissura i en un blog vaig llegir que algú va posar un friend del núm. 2. No cal uns metres més amunt tenim el buril. Anem pujant per la placa no gaire inclinada, tot cercant les assegurances.


3a tirada (III - IV+ - III - 40 metres - dos parabolts - un buril i un arbuts): Pugem per l'aresta tot mirant aviat un sostre que tenim davant. Es supera per la dreta. Des de sota no veia cap assegurança així que decideixo llaçar un arbre que tinc a l'esquerra com darrer recurs, però m'apropo a l'extrem del sostre i observo que hi ha un buril i tres pams més amunt un parabolt... ja m'estranyava. . El pas està perfectament protegit i permetria fer A0. Un cop superats aquests tres metres ja es qüestió d'anar caminant fins una mica abans del cim on muntem la reunió amb tres parabolts.

Descens: Pel vessant nord trobem el rapel amb cadena. Són 30 metres que ens deixa a un collet. Baixem arran de paret de l'agulla.

3 min Trobem el camí de la canal Ample. Tirem avall.

13 min Arribem al refugi d'Agulles i refem el camí.

46 min Aparcament de can Maçana.


Accés

Aparcament del coll de Can Maçana.

Aproximació:

Aparquem al coll de Can Maçana (710 m.). Per als que no aneu per Montserrat: Sortim per la pista que hi ha a l'extrem.

13 min. Coll de Guirló. Dos minuts després baixa per la dreta el camí al refugi. Cartell.

25 min. Portella. Pas estret. Deixem a l'esquerra el camí d'Agulles. Anem cap al refugi.

35 min Refugi Vicenç Barbé. Seguim el camí principal. 

37 min. Segona canal. Cartell Canal Ampla a l'esquerra deixant el camí principal. Bifurcació. 

48 min Una rampa rocosa, per la dreta, arriba al camí. Aquí comença l'escalada.

FITXA TÈCNICA:

Dificultat: Un pas de IV+, la resta III

Valoració: Una aresta Bruc meravellosa... per repetir.

Desnivell: 110 metres

Temps d'aproximació: 48  minuts.

Descens: 46 minuts


Grau d'exposició: Baix, encara que hi ha poques assegurances i la roca no es bona en les tirades superiors.

Material: 3 cintes, cordinos per llaçar arbres i reunions.

Via equipada.

Roca: Conglomerat de qualitat montserratina.

Orientació: Sud, Aresta Bruc.

Via oberta per: Camarasa i Gumà el 14-5- 1945

Per obtenir el track (no és meu):

 

Per veure un vídeo:

La lletra ens recorda:

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.