Passa al contingut principal

SOLS LA VIA NORMAL DE LA PORTELLA INFERIOR

 


En baixar de l'agulla Sense nom veiem que encara tenim temps per fer alguna altra escalada i anem a veure l'aresta est. Miro els blogs que diuen: El col.leccionista de vies i Esgarracrestes (els dos amb entrades de l'any 2018). Diuen que hi ha alguna cosa (dos espits i, fins i tot, un parabolt). Des de sota, observo, observo i reobservo però no trobo res. Finalment m'hi poso.

1a (i única) tirada (II`+ - III+ - III - 20 metres - net): Els primers metres són molt fàcils, uns blocs ideals. Com no trobo res decideixo llaçar un merlet acceptable. A la dreta tinc un arbre però em queda lluny. Damunt d'un bloc gros veig les restes de l'espit (III+). Arribo a un replà al costat d'una fissura on torno a llaçar un altre bloc. Veig que es podria aprofitar com a pont de roca. Més amunt diu que havia una parabolt, no veig res, però amb un pas ja estic dalt. Una altra vegada vaig pujar per l'estupenda via GAM

Mentiria si digues que no vaig passar por. Algú ha tret el material. La seva mare seria una santa però el fill, era un fill de .... Calia?. Si no tens el nivell no et posis, dieun, pues traieu els parabolts als de 8è i si no tenen el nivell que no es posin.

Descens: Ràpel de 20 metres. Mentre baixeu veureu 3 parabolts d'una via que puja pel ràpel. 25 min de retorn fins al coll de la Maçana.

Accés: Aparcament de Can Massana de Montserrat.

Aproximació: Aparquem al coll de can Maçana (710 m.). Sortim per la pista que hi ha a l'extrem.

13 min. Coll de Guirló. Dos minuts després baixa per la dreta el camí al refugi. Cartell.

25 min. Portella. No cal arribar a la Portella doncs en una lleixa de roca polida del camí surt a l'esquerra el camí a la via. Anem a l'esquerra a buscar l'agulla (28 min).

FITXA TÈCNICA:

Dificultat: III+

Desnivell: 20 metres.

Temps d'aproximació: 28 minuts.

Temps de descens: 25 min.

Material: Cordinos per llaçar, friend opcional per dalt ... i algú podia posar el cordino del pont de roca de dalt.

Grau d'exposició: Alt

Via desequipada 

Roca: Conglomerat de qualitat, encara que en els darrers metres hi ha algun còdol desobedient.

Orientació: Est

Via oberta per

Aquesta escalada ens va recordar dues cançons:

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.