SOLS LA VIA NORMAL DE LA PORTELLA INFERIOR

 


En baixar de l'agulla Sense nom veiem que encara tenim temps per fer alguna altra escalada i anem a veure l'aresta est. Miro els blogs que diuen: El col.leccionista de vies i Esgarracrestes (els dos amb entrades de l'any 2018). Diuen que hi ha alguna cosa (dos espits i, fins i tot, un parabolt). Des de sota, observo, observo i reobservo però no trobo res. Finalment m'hi poso.

1a (i única) tirada (II`+ - III+ - III - 20 metres - net): Els primers metres són molt fàcils, uns blocs ideals. Com no trobo res decideixo llaçar un merlet acceptable. A la dreta tinc un arbre però em queda lluny. Damunt d'un bloc gros veig les restes de l'espit (III+). Arribo a un replà al costat d'una fissura on torno a llaçar un altre bloc. Veig que es podria aprofitar com a pont de roca. Més amunt diu que havia una parabolt, no veig res, però amb un pas ja estic dalt. Una altra vegada vaig pujar per l'estupenda via GAM

Mentiria si digues que no vaig passar por. Algú ha tret el material. La seva mare seria una santa però el fill, era un fill de .... Calia?. Si no tens el nivell no et posis, dieun, pues traieu els parabolts als de 8è i si no tenen el nivell que no es posin.

Descens: Ràpel de 20 metres. Mentre baixeu veureu 3 parabolts d'una via que puja pel ràpel. 25 min de retorn fins al coll de la Maçana.

Accés: Aparcament de Can Massana de Montserrat.

Aproximació: Aparquem al coll de can Maçana (710 m.). Sortim per la pista que hi ha a l'extrem.

13 min. Coll de Guirló. Dos minuts després baixa per la dreta el camí al refugi. Cartell.

25 min. Portella. No cal arribar a la Portella doncs en una lleixa de roca polida del camí surt a l'esquerra el camí a la via. Anem a l'esquerra a buscar l'agulla (28 min).

FITXA TÈCNICA:

Dificultat: III+

Desnivell: 20 metres.

Temps d'aproximació: 28 minuts.

Temps de descens: 25 min.

Material: Cordinos per llaçar, friend opcional per dalt ... i algú podia posar el cordino del pont de roca de dalt.

Grau d'exposició: Alt

Via desequipada 

Roca: Conglomerat de qualitat, encara que en els darrers metres hi ha algun còdol desobedient.

Orientació: Est

Via oberta per

Aquesta escalada ens va recordar dues cançons:

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA A SOLIUS: ROCA PONÇA

LA GORRA MARINERA: VIA SARGANTANES

LA CRESTA MISTERIOSA: LA CRESTA X-STRATS