Passa al contingut principal

ROC PUNXUT DE COLL DE PORT

Pujant de la carretera de la Coma a Tuixent, passat un restaurant - actualment tancat - en un revolt de la carretera apareix, de forma sobtada una agulla. És només un moment. Al bon amic Estivi de l'Alforja i a mi ens va captivar. Però no vam ser els primers. Algú havia pujat feia anys i per rapelar va deixar una precària flor de claus. Es tracta d'una agulla d'uns 10 metres, amagada entre arbres. Alguns l'anomenen l'agulla petita de coll de Port, però nosaltres vam trobar aquest nom en un mapa. Ens hagués agradat dir-li l'agulla del Trencalòs perquè al cim vam trobar un os trencat i pensàvem que podria ser un menjador de trencalòs.
 Descripció de la via:
Baixem uns 10 metres de la carretera cap al peu de l'agulla. Ens assegurem en una gran roca caiguda - baga força gran - i pugem per una fissura - empotrador - entre la roca principal i una secundària que es recolza en la primera (III+ - 6 metres). Arribem a un replà superior. Hi ha una placa més llisa i de roca no gaire bona. Hi ha un parell de claus que ens permeten assegurar-nos (IV+ - A0, 4 metres) i arribem al cim del Punxut, agulla Petita de Coll de Port o del Trencalòs..

Descens:
Dalt hi ha una escarpa i dos claus que es mouen i cal rapelar amb cura per no tenir un ensurt absurd.
No és una gran escalada però té aquell caràcter d'aventura romàntica.

FITXA TÈCNICA
Dificultat: D+ 

Desnivell: 10 metres. 
Material: Bagues llargues, 4 cintes, friend. El ràpel de dalt és molt precari. Nosaltres vam destrepar de la poca confiança que ens oferia.
Roca: Calcària.
Observacions: Josep Maria Torras i Daniel Vergés van fer la primera ascensió del roc Punxut el 24 de maig 1974.Comentaris

  1. La varem fer fa 3 anys pel mateix motiu. Al ràpel hi vaig deixar una baga llarga tot envoltant el cim a manera de merlet per millorar la flor de pitons. Veig que algú se l'ha endut.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pot ser que encara hi sigui ja que aquesta escalada la vam fer a l'estiu 2009

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.