Passa al contingut principal

APUNTEU, NOVA VIA: AL ALBA A LA PARET DEL PONT


Hi ha moments que tens la sensació que una via esdevindrà una via molt repetida. Aquesta és la impressió que he tingut avui quan escalava aquesta nova via del col·lectiu que presideix l'Agustí Sans amb el fitxatge del Pep Godoy i acompanyats per Josep Escart. Han obert altres vies per la vora que et tocarà fer algun dia d'aquest encara que piquen una mica més. Aquesta via té el meu grau i sols he fruit. Està semiequipada però crec recordar que sols hem posat dos friends un per damunt del clau vell de l'inici i un altre a l'acabament de la primera tirada, la resta eren arbusts, ponts de roca i algun parabolt. Via molt recomanable.

Encara hi ha força terra a la part inferior de la via però a nivell que es vagi fent i plovent s'anirà netejant. Ajuda a comprendre la feina que han fet per netejar aquesta via. No tindreu problemes de localitzar la via ja que han posat pedres amb el nom de les vies i la seva dificultat. Si us baixeu les fotos en el nom podreu veure una mica la descripció detallada del que representen. Enhorabona companys.

DESCRIPCIÓ DE LA VIA:
1a tirada (IV - V - IV - 40 metres - un clau vell i 5 arbustos): Els primers metres són prou agradables, passem pel costat de la plaqueta amb el nom de la via i ens encarem cap a un clau vell. Damunt hi ha un pas més finet abans d'entrar a una fissura que anirem seguint protegits per petits arbust amb soques que es deixa anar fent. Quan s'acaba la fisura girem una mica a la dreta per arribar al nivell superior on trobem la reunió muntada sobre dos químics.
Anem a l'esquerra una quinzena de metres per muntar la R1bis. Passarem la tirada de la via Pim-pam. Trobem una altra pedra amb el nom de la via on comença la segona tirada. 
2a tirada (III - IV - V- - III - 40 metres - dos arbust, tres ponts de roca i dos parabolts, no vam fer anar els friends): Pugem per uns rocs en diagonal cap a una marcada xemeneia que hi ha a l'esquerra (III). Ens posem dins de la xemeneia i pugem per ella (IV) fins que dalt ens trobem un sostre que tanca la sortida. Anem a l'esquerra. Pas espectacular vist des d'avall però més fàcil del que sembla ja que hi ha bons peus. No es veu però darrera hi ha un parabolt amagat que protegeix perfectament el pas (V-). Sortim a un esperó per on puja també una altra via d'escalada nova i arribem a la reunió amb anelles per rapelar encara que és pot baixar caminant.
Descens: Trobem unes fites que ens duen a un sender evident que baixa fins la carretera per l'altre vessant (15 min).

Aproximació: Aparquem en el pont de l'Escalera en el km 11 de la carretera de Sant Llorenç de Montgai a Camarasa LV-9047. Davant ja tenim la via que podem identificar fàcilment amb la ressenya a la mà i abans de creuar el pont. Creuem el pont i anem una 50 de metres a la dreta. Pugem un parell de metres ajudats per dos ferros. Anem a l'esquerra uns metres fins trobar la pedra on està indicat l'inici de la via.
FITXA TÈCNICA:

Dificultat: V
Desnivell: 80 metres.
Temps d'aproximació: 1 minut.
Descens: 15 minuts.
Grau d'exposició: Baix, encara que es tracta d'una via semiequipada.
Material: 7 cintes, friends i reunions.
Via semiequipada
Roca: Calcària. Es nota la feina de neteja que s'ha fet.
Orientació: Sud-est.
Via oberta per: Agustí Sans, Pep Godoy i Josep Escart. Estiu 2020


Comentaris

  1. Nosaltres la varem fer aquest dissabte i trobo que les assegurances en els arbustos, algun d'ells molt feble, fan que sigui una via expo ja que en cas de caiguda dubto que aguantessin.
    Saps a on puc trobar les ressenyes de les vies d'aquesta zona ?
    salut i a escalar

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.