Passa al contingut principal

COMPLETAR LA TRILOGIA: LA VIA PIULA A LA MIRANDA DE SANT PERE


El Gran Mestre en Guillem Arias (o és per mi però puc comprendre que hagi gent que tingui altres gurus) va equipar a la Miranda de Sant Pere tres vies que va dedicar a les seves gates. La Gateta que mira est, la Nina a l'oest i em faltava la Piula a la cara sud. La veritat és que si sols heu de fer una, sense cap mena de dubte La Piula és la més genial - i també més exigent -. Anava una mica a acabar la trilogia però resulta que tinc la sensació d'haver fer una via ben bonica, especialment l'espectacular segon llarg que m'ha deixat un bon regust de boca. Aquesta la repetiré més vegades, segur.

Descripció de la via:

Ens situem al peu de l'esperó que baixa de la Miranda i trobem un parabolt groc on lliga l'assegurador. Una tonteria però millor sempre així. A més sempre ens assegura que ja estem en la via. Coordenades UTM: 31T  x=402080  y=4604304

1a tirada (III - 20 metres - 3 parabolts): Davant tenim un sostre imponent. La nostra via aviat tira a l'esquerra per superar el sostre sense cap dificultat. Reunió còmoda que es veu de baix pràcticament.

2a tirada (III - IV - IV+ - 30 metres - 7 cintes): Anem pujant recte amunt, mig caminant. Damunt tenim un altre sostre. Per la dreta marxa la via Ramon de Semir dels Germans Masó que ni aprofitem i tirem amunt. A la nostra esquerra tenim un mur però de sobte forma una canaleta per on pugem (IV) una mica com podem i volem. Una mica més amunt hi ha la punta del sostre. Hem de començar el flanqueig. Ei, que el primer pas impressiona. El flanqueig per sobre de la línia del sostre està molt ben buscat. Hi ha les preses justes i necessàries i força parabolts. Tram molt agradable. Al final fem un parell de metres recte amunt. 

3a tirada (IV+ - III+ - II - 30 metres - 7  cintes): Sortim per una placa tombada i ens encarem cap a uan canal trencadota, però ha passat molta gent i la sensació de roca inestable no és tant com sembla en un primer cop d'ull. El primer pas a la canal és exigent (IV+) però aviat es deixa fer. Un cop superats els metres de la canal la paret tomba i ja podem fer la reunió cimal.

Descens: Sortim al cim de Miranda de Sant Pere i anem a la dreta i seguim el camí d’anada (47 min)

Accés: Monestir de Montserrat.

Aproximació: Agafem la pista que puja a l’ermita de Sant Joan.

16 min Ermita de Sant Miquel.

22 min Bassa de Sant Miquel. Al costat de la bassa surt un sender que constitueix una drecera costeruda.

29 min. Sortim a la pista principal que seguim per la dreta.

37 min. Arribem a un petit coll. Davant ja veiem la estació superior del funicular de Sant Joan.

40 min. Estació del funicular de Sant Joan. Agafem un camí carreter que surt per darrera.

50 min. Ermita nova de Sant Joan. Continuem per la pista.

51 min Revolt del camí. Per l’esquerra surt un sender. Agafem un corriol poc evident que s’inicia per l’esquerra. Marques blaves que baixen entre boixos a l’esquerra. Anem pel camí de Collbató. Marques blaves.

54 min. Les marques blaves giren a la dreta de forma sobtada. No les seguim sinó que continuem la direcció que dúiem.

1 h  Sortim de la boscúria i estem en una clariana. A la dreta hi ha el cimal de la Miranda de Sant Pere. Anem baixant per corriols entre vegetació fins arribar a l'extrem de la paret on trobem el primer parabolt groc que ens indica que ja estem a peu de via ( 1h 07 min).

FITXA TÈCNICA:

Dificultat: IV+

Desnivell: 80 metres.

Temps d'aproximació: 1 hora 07 minuts.

Temps de descens: 47 minuts.

Grau d'exposició: Baix.

Material: 7 cintes exprés i reunions.

Via equipada

Roca: Conglomerada que qualitat montserratina, encara que en la darrera tirada té un aspecte lleig però han passat moltes cordades. Aneu en compte i prou.

Orientació: Sud

Via oberta per: Guillem Arias (desconeixem més dades).

Per obtenir el track:

Powered by Wikiloc

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.