COMPLETAR LA TRILOGIA: LA VIA PIULA A LA MIRANDA DE SANT PERE


El Gran Mestre en Guillem Arias (o és per mi però puc comprendre que hagi gent que tingui altres gurus) va equipar a la Miranda de Sant Pere tres vies que va dedicar a les seves gates. La Gateta que mira est, la Nina a l'oest i em faltava la Piula a la cara sud. La veritat és que si sols heu de fer una, sense cap mena de dubte La Piula és la més genial - i també més exigent -. Anava una mica a acabar la trilogia però resulta que tinc la sensació d'haver fer una via ben bonica, especialment l'espectacular segon llarg que m'ha deixat un bon regust de boca. Aquesta la repetiré més vegades, segur.

Descripció de la via:

Ens situem al peu de l'esperó que baixa de la Miranda i trobem un parabolt groc on lliga l'assegurador. Una tonteria però millor sempre així. A més sempre ens assegura que ja estem en la via. Coordenades UTM: 31T  x=402080  y=4604304

1a tirada (III - 20 metres - 3 parabolts): Davant tenim un sostre imponent. La nostra via aviat tira a l'esquerra per superar el sostre sense cap dificultat. Reunió còmoda que es veu de baix pràcticament.

2a tirada (III - IV - IV+ - 30 metres - 7 cintes): Anem pujant recte amunt, mig caminant. Damunt tenim un altre sostre. Per la dreta marxa la via Ramon de Semir dels Germans Masó que ni aprofitem i tirem amunt. A la nostra esquerra tenim un mur però de sobte forma una canaleta per on pugem (IV) una mica com podem i volem. Una mica més amunt hi ha la punta del sostre. Hem de començar el flanqueig. Ei, que el primer pas impressiona. El flanqueig per sobre de la línia del sostre està molt ben buscat. Hi ha les preses justes i necessàries i força parabolts. Tram molt agradable. Al final fem un parell de metres recte amunt. 

3a tirada (IV+ - III+ - II - 30 metres - 7  cintes): Sortim per una placa tombada i ens encarem cap a uan canal trencadota, però ha passat molta gent i la sensació de roca inestable no és tant com sembla en un primer cop d'ull. El primer pas a la canal és exigent (IV+) però aviat es deixa fer. Un cop superats els metres de la canal la paret tomba i ja podem fer la reunió cimal.

Descens: Sortim al cim de Miranda de Sant Pere i anem a la dreta i seguim el camí d’anada (47 min)

Accés: Monestir de Montserrat.

Aproximació: Agafem la pista que puja a l’ermita de Sant Joan.

16 min Ermita de Sant Miquel.

22 min Bassa de Sant Miquel. Al costat de la bassa surt un sender que constitueix una drecera costeruda.

29 min. Sortim a la pista principal que seguim per la dreta.

37 min. Arribem a un petit coll. Davant ja veiem la estació superior del funicular de Sant Joan.

40 min. Estació del funicular de Sant Joan. Agafem un camí carreter que surt per darrera.

50 min. Ermita nova de Sant Joan. Continuem per la pista.

51 min Revolt del camí. Per l’esquerra surt un sender. Agafem un corriol poc evident que s’inicia per l’esquerra. Marques blaves que baixen entre boixos a l’esquerra. Anem pel camí de Collbató. Marques blaves.

54 min. Les marques blaves giren a la dreta de forma sobtada. No les seguim sinó que continuem la direcció que dúiem.

1 h  Sortim de la boscúria i estem en una clariana. A la dreta hi ha el cimal de la Miranda de Sant Pere. Anem baixant per corriols entre vegetació fins arribar a l'extrem de la paret on trobem el primer parabolt groc que ens indica que ja estem a peu de via ( 1h 07 min).

FITXA TÈCNICA:

Dificultat: IV+

Desnivell: 80 metres.

Temps d'aproximació: 1 hora 07 minuts.

Temps de descens: 47 minuts.

Grau d'exposició: Baix.

Material: 7 cintes exprés i reunions.

Via equipada

Roca: Conglomerada que qualitat montserratina, encara que en la darrera tirada té un aspecte lleig però han passat moltes cordades. Aneu en compte i prou.

Orientació: Sud

Via oberta per: Guillem Arias (desconeixem més dades).

Per obtenir el track:

Powered by Wikiloc

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA A SOLIUS: ROCA PONÇA

LA GORRA MARINERA: VIA SARGANTANES

VIA JR - EL QUE TE COMPANYS TE UN TRESOR