Passa al contingut principal

JUGANT AMB LA GATERA DEL GUILLEM ARIAS A LA MIRANDA DE SANT PERE

En Guillem Arias va dedicar una trilogia de vies d’escalada fàcils a la Miranda de Sant Pere. Va posar el nom de les seves gates: Gateta, la Piula i la Nina, a les vies. Una puja per l’oest, l’altra pel sud i l’altra pel vessant est.
Ja sabeu com equipa en Guillem Arias. Ja sé que els seus criteris són diferents i polèmics. M’agrada la confrontació. Jo sols diré que hi ha vies i paret per a tots.
Fa un temps vaig fer la Mina. Avui volia fer la Gateta i la Piula però hem començat tard, l’aparcament del Monestir estava a petar i no es podia ni entrar i hem estat esperant. Quan ja marxava cridant, van i m’han donat entrada. Se’ns ha fet tard i només hem escalat la Gateta.
Descripció de la via:
1a tirada (IV – III – 25 metres – 7 parabolts): Localitzem la primera xapa groga de les Guillem Arias. Damunt tenim la resta. No hi ha problema d’orientació, només cal seguir les xapes.
Les tres primeres les trobo una mica dretes i cal escalar amb coneixement. Després la paret tomba i el grau va disminuint fins al punt que anem caminant a quatre grapes. Muntem la reunió abans d’uns forats.
2a tirada (IV – III – 25 metres – 5 parabolts): Voregem per l’esquerra els forats. La paret es torna a posar dreta però hi ha còdols molts agraïts. Són tres xapes dretes. Un cop hem superat les tres primeres xapes la paret es torna a tombar i a caminar a quatre grapes.
Quan arribem al cim de la Miranda de Sant Pere tenim la sensació que la via s’ha fet curta. No tenim temps de fer la Piula. Haurem de tornar un altre dia. No em sap greu. La via curta però amb bon reguts de boca per escalar tipus escola d’aprenentatge.
Descens: Sortim al cim de Miranda de Sant Pere i anem a la dreta i seguim el camí d’anada (47 min)
Accés: Monestir de Montserrat.
Aproximació: Agafem la pista que puja a l’ermita de Sant Joan.
16 min Ermita de Sant Miquel.
22 min Bassa de Sant Miquel. Al costat de la bassa surt un sender que constitueix una drecera costeruda.
29 min. Sortim a la pista principal que seguim per la dreta.
37 min. Arribem a un petit coll. Davant ja veiem la estació superior del funicular de Sant Joan.
40 min. Estació del funicular de Sant Joan. Agafem un camí carreter que surt per darrera.
50 min. Ermita nova de Sant Joan. Continuem per la pista.
51 min Revolt del camí. Per l’esquerra surt un sender. Agafem un corriol poc evident que s’inicia per l’esquerra. Marques blaves que baixen entre boixos a l’esquerra. Anem pel camí de Collbató. Marques blaves.
54 min. Les marques blaves giren a la dreta de forma sobtada. No les seguim sinó que continuem la direcció que dúiem.
1 h  Sortim de la boscúria i estem en una clariana. A la dreta hi ha el cimal de la Miranda de Sant Pere. No baixem arran de la paret sinó per una canal. Quan portem uns 40 metres baixant ens decantem vers la paret i veiem una clarina. Davant tenim els parabolts grocs. Si damunt tenim una cicatriu que travessa la muntanya vol dir que hem baixat massa. (1 h 03 min.).
Coordenades UTM inici de la via: 31T  x=402096  y=4604327
FITXA TÈCNICA:
Dificultat: IV
Desnivell: 50 metres.
Temps d'aproximació: 1 hora 03 minuts.
Descens: 47 minuts.
Grau d'exposició: Baix.
Material: 7 cintes exprés i reunions.
Via equipada
Roca: Conglomerada que qualitat montserratina.
Orientació: Est.
Via oberta per: Guillem Arias (desconeixem més dades).
Per obtenir el track:


Powered by Wikiloc

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.