Passa al contingut principal

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

 

L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el Mestre Manel Cortés  qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres.

El sector Mirador del Montsec es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader. És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però

Però cal caminar per arribar-hi.

Accés: A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km 3,1 agafem un trencall que surt a l'esquerra.

0,5 km Trencall secundari a la dreta. Anem a l'esquerra.

2 km Trencall a l'esquerra al Santuari de Meià. Anem a la dreta.

6 km Bassa a la dreta del camí. Damunt hi ha una font. La pista de terra empitjora. 

7 km Aparcament a la dreta on trobem un cartell que ens indica el Camí Ramader que seguim.

Aproximació:
Agafem el sender amunt. El primer tram puja dret fins arribar a l'antic camí Ramader on puja fent ziga-zagues.
Als 30 min arribem al darrer revolt a l'esquerra del camí. Seguim el camí uns 50 metres i ens trobem amb u na fita destacada. Ara pugem al recte amunt seguint unes fites. Un cop arribem a la paret anem a la dreta fins trobar el nostre sector. (38 min)
Moltes línies tenen una plaqueta al començament amb el nom de la via. La darrera de les vies amb nom actualment és Senyor Postu (5a) (seria la 37 d'aquest llistat), que està a la dreta de les vies de dificultad. Un cop L'heu localitzat només cal anar 1 minut més a la dreta i trobar les línies de V accesibles pels humans.

Nosaltres vam fer 38 Muricec - 39 Bat - 40 El Mestre (en un altre llistat vam veure Kwarnit) - 43 Rat Penat - 44 Dafne. Pakini sembla més llarga que les seves laterals.

Per obtenir el track del camí de pujada (inici de la via Muricec):

Powered by Wikiloc

Comentaris

 1. Bon dia.
  Albert Cortés me emvió una actualizacion de las reseñas, en tabla de contenidos. No hay problema pues hay nombre al pie.
  El problema es que yo sólo suleo poublicar lo que visitó y ese lugar está a dos horas de viaje hasta el parking y 40 minutos de pateo. O sea consumiría unas 6 horas viajando. De momento no tegno claro que pueda ir y como habéis publicado el croquis pensaba que os interesaria colgar el más actual.


  https://www.flickr.com/photos/fernando-mr/albums/72157671477216741/page11

  Salut i Roca.
  Fer

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.