Passa al contingut principal

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR DE LA FONT (SANTA ANNA)


A la presa de Santa Anna hi ha unes parets meravelloses. Hi ha mil vies obertes. Parabolts per tot arreu... però m'ho miro tranquil·lament i veig que han obert les vies difícils però es van deixar les fàcils. Avui hem començat la temporada amb una visita a una mena d'agulla del sector de la Font. Ens ho hem passat pipa, segurament perquè les vies estan al nostre nivell.... 

L'agulla de la Font, nom cassola, no és pròpiament una agulla natural sinó que van fer un tall a la muntanya que va fer la carretera a la presa. Està al darrer túnel de la carretera a la presa, a tocar de la presa. Travessada per un túnel.
Hi ha una ressenya al llibre Salvatge Oest de Catalunya però hi ha línies noves que mirarem d'explicar-vos. 
Hem fet tres línies que hem pintat de colors diferents:

Línia Vermella (IV+ - 5 paraobolts - 15 metres): Pugem pels primers parabolts de la via ACME però més amunt ens decantem cap a una canal molt marcada. a la dreta. Pugem per les repises de l'esquerra. Faltaria algun paravbolt (aleje) fins anar a la dreta i enllaçar amb la via principal.

Línia Verda: (V - 4 parabolts - 15 metres): Pugem per una línia inferior. Hi ha un pas un xic més exigent d'entrada (V). Alerta tram amb molta vegetació. Anem uns metres caminant i ens plantem a peu de canal. Ara pugem per la línia dels parabolts que és més exigent però és un tram molt agradable i exigent.

Línia Lila: Quina Currada: (V - 5 parabolts - 17 metres): Sortim per la dreta per anar a buscar una fissura molt evident. La paret et tira una mica endarrere. En arribar a la fissura anem mig caminant fins la canal on pugem més a la dreta (més bonic) i seguim la línia de parabolts anteriors. Tot un plaer. Vies situades al nord i amb ombra.
Dalt de l'agulla vam trobar un clau vell rovellat i un parell de parabolts que ens indiquen que s'escalava fa molts anys per la contrada. No tenim cap referència sobre la prehistòria escalatòria de la zona.

Comentaris

  1. Hola Joan Ramón, disculpa que faci servir aquesta entrada per preguntar-te com et puc contactar? Tinc un parell de dubtes molt concrets sobre travesses pel Montsec (gràcies per tota la info que comparteixes + llibre d'excursions!). Merci en qualsevol cas!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.