Passa al contingut principal

LA IMPONENT PRIMERA AGULLA DE SANTA ANNA

Hi ha agulles que imposen. La Primera agulla de Santa Anna és una d'aquestes. Feia temps que me la
mirava i remirava. Està ple de vies d'esportiva però no arriben al cim i estan una mica lluny del meu nivell. Sincerament piquen massa.

Resulta que la via original sortia des de la bretxa que hi ha entre la Primera i la Segona agulla. Encara hi ha un clau-escarpi clavat ben rovetllat que ens podria explicar antigues heroicitats que ara ens resulten desconegudes. L'altre dia vaig trobar un company - callaré el seu nom - que em va dir que de jove havia una tirada de claus que hi pujava en artificial fins dalt. Ell - una vegada hi va pujar - va decidir emportar-se els claus i segurament ja ningú va escalar més per la via original que ha quedat oblidada per sempre més. Ja veiem no sols passava això a Montserrat ...

La casualitat fa que em trobi amb l'Oscar d'Alfarràs que s'anima a pujar-hi a una via que no tinc cap referència i que pinta ser forta. Som-hi.

Descripció de la via:

1a tirada (V+ - 35 metres - 2 espits i un buril amb placa recuperable): La roca és bestial, de gust, Els primers metres són ben drets i amb preses que es fan buscar. Als 4 metres hi ha un espit que ja es veu des de terra. Més amunt anirem trobant savines però especialment hi ha molta esquerda que ens permet jugar amb els friends que entren a caldo. Un cop passat el primer espit anem tirant a l'esquerra, allunyant-nos de l'aresta que és més vertical. La dificultat es manté durant pràcticament durant tot el recorregut encara que al final pot davalla la dificultat. En la part superior trobem una reunió amb dos paravolts amb anelles per rapelar. 

Descens:  Des de la reunió muntem un còmode ràpel que baixa per la cara sud amb més comoditat d'una cinquantena de metres.

Accés: En el km 30,3 de la carretera a la Vall d'Aran hi ha el trencall a la central de Santa Anna que seguim.

O,4 km. Bifurcació. Agafem el trencall de la dreta a la presa.

2,2 km Passem després de passar dos túnels trobem un pont que creuem i aparquem el cotxe a l'esquerra.

Aproximació:

Hi ha una recta i ens aproximem a l'agulla i trobem un camí que puja decidit, no massa evident. Més amunt anirem trobant cordes que ens facilitarà la progressió. Hi ha també un tram de esgraons en forma de T per pujar un petit mur. Sender prou marcat.

10 min Arribem a la bretxa entre agulles on comencem l'escalada. Coordenades UTM: 31T  x=299180  y=4639235 

Per obtenir el track:

Powered by Wikiloc

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.