LA IMPONENT PRIMERA AGULLA DE SANTA ANNA

Hi ha agulles que imposen. La Primera agulla de Santa Anna és una d'aquestes. Feia temps que me la
mirava i remirava. Està ple de vies d'esportiva però no arriben al cim i estan una mica lluny del meu nivell. Sincerament piquen massa.

Resulta que la via original sortia des de la bretxa que hi ha entre la Primera i la Segona agulla. Encara hi ha un clau-escarpi clavat ben rovetllat que ens podria explicar antigues heroicitats que ara ens resulten desconegudes. L'altre dia vaig trobar un company - callaré el seu nom - que em va dir que de jove havia una tirada de claus que hi pujava en artificial fins dalt. Ell - una vegada hi va pujar - va decidir emportar-se els claus i segurament ja ningú va escalar més per la via original que ha quedat oblidada per sempre més. Ja veiem no sols passava això a Montserrat ...

La casualitat fa que em trobi amb l'Oscar d'Alfarràs que s'anima a pujar-hi a una via que no tinc cap referència i que pinta ser forta. Som-hi.

Descripció de la via:

1a tirada (V+ - 35 metres - 2 espits i un buril amb placa recuperable): La roca és bestial, de gust, Els primers metres són ben drets i amb preses que es fan buscar. Als 4 metres hi ha un espit que ja es veu des de terra. Més amunt anirem trobant savines però especialment hi ha molta esquerda que ens permet jugar amb els friends que entren a caldo. Un cop passat el primer espit anem tirant a l'esquerra, allunyant-nos de l'aresta que és més vertical. La dificultat es manté durant pràcticament durant tot el recorregut encara que al final pot davalla la dificultat. En la part superior trobem una reunió amb dos paravolts amb anelles per rapelar. 

Descens:  Des de la reunió muntem un còmode ràpel que baixa per la cara sud amb més comoditat d'una cinquantena de metres.

Accés: En el km 30,3 de la carretera a la Vall d'Aran hi ha el trencall a la central de Santa Anna que seguim.

O,4 km. Bifurcació. Agafem el trencall de la dreta a la presa.

2,2 km Passem després de passar dos túnels trobem un pont que creuem i aparquem el cotxe a l'esquerra.

Aproximació:

Hi ha una recta i ens aproximem a l'agulla i trobem un camí que puja decidit, no massa evident. Més amunt anirem trobant cordes que ens facilitarà la progressió. Hi ha també un tram de esgraons en forma de T per pujar un petit mur. Sender prou marcat.

10 min Arribem a la bretxa entre agulles on comencem l'escalada. Coordenades UTM: 31T  x=299180  y=4639235 

Per obtenir el track:

Powered by Wikiloc

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA A SOLIUS: ROCA PONÇA

LA GORRA MARINERA: VIA SARGANTANES

LA CRESTA MISTERIOSA: LA CRESTA X-STRATS