Passa al contingut principal

VIA DE L'AVI JOAN

Quan per casa nostra fa fred, o boira, no hi ha com anar a Montserrat Sud a buscar el sol i poder escalar a gust. Avui hem triat la via de l'Avi Joan als Grauets a tocar de Collbató.
Una via ben equipada, amb el grau que ens agrada. A més hem conegut al Xarli - del blog Natura 100% -, el Cinto Romero i el Joan Canals amb que hem compartit via, corda de rapel i patates braves al bar Muntanya de Collbató.
Via equipada per J. Giraut (Ninu) amb la col·laboració de Laia Giraut el 19 d'agost de 2011.
Descripció de la via:
Només sortir de Collbató ja podem mirar a la muntanya i buscar la via. Amb la ressenya a la mà aviat la distingireu, fixeu-vos amb la placa tombada de l'inici de la via.
Situats a peu de paret cal encordar-se a la vista de la R0 on no cal que hi us arribeu i aneu a buscar el primer parabolt. No entenc que fa aquesta reunió?? En Ninu em va aclarir el tema. Va muntar aquesta reunió per poder fer pràctiques amb els novells ... Perfecte.
Primera tirada (III - 30 metres - 5 parabolts). Pugem per una placa tombada sense gaire dificultat. Anem pujant amb tendència a la dreta.
Segona tirada (IV- III - 30 metres - 2 parabolts i un clau). Pugem per una fissura on hi ha un clau i anem pujant per terrasses. Acabem caminant. Podem abandonar la via anant per l'esquerra a cercar el camí de la drecera dels Graus.
Tercera tirada (V+/A0 - IV+ - III - 30 metres - 5 parabolts i dos claus). Comencem amb una placa llisa (V+/A0) tot fent un flanqueig ascendent a l'esquerra - en alguna ressenya hem llegit dreta - poc cantillo que cal saber aprofitar. Dos parabolts. A la tercera assegurança - un clau - cal posar una cinta llarga ja que girem a la dreta i cal evitar el fregament. Pugem per una fissura on hi ha un altre clau i un parabolt. Anem a la dreta a muntar la reunió.
Quarta tirada (IV- 30 metres - 4 parabolts) Tirada de transició. Pugem per una placa amb una certa tendència a la dreta. acabem caminant. La reunió està molt a la dreta al peu d'un mur. Escapatòria a l'esquerra anant a buscar la drecera dels Graus.
Cinquena tirada (V+/A0 - IV+ - III - 30 metres - 9 parabolts). Els tres primers parabolts són exigents i cal agafar les poques preses amb carinyo. Encara que també es pot Azerar ... Més amunt van apareixen més preses i el grau va disminuint fins acabar caminant. Atenció que hi ha alguna pedra solta que pot caure al company de sota. A la reunió hi ha un llibre de registre.


Descens: Hi ha dues opcions.
Muntar un ràpel (30 metres) i descendir la darrera tirada. Des d'aquí anar a l'esquerra, uns 150 metres, i trobem el camí ample de la drecera dels Graus per on baixem còmodament passant per davant de la via. En 15 minuts arribem a Collbató.
També podem continuar grimant amunt fins trobar el camí de Collbató a Montserrat i baixar per l'esquerra. Dóna més volta. 30 minuts.

Accés:
Hem d'anar al centre de la vila i prendre el carrer de Muntanya, passant per la vora dels bombers. Dalt prenem el carrer de la Drecera i aparquem. Alerta que hi ha una zona de prohibit aparcar i es veu que els veïns són molt recelosos i els mossos multen amb relativa facilitat.

Aproximació
Sortim de Collbató i amb la ressenya a la mà cerquem la nostra via. Prenem el camí de la drecera dels Graus. Abans d'arribar a Jardinet abandonem el camí i anem a la dreta a buscar la placa tombada per un puja la via. Cal cercar la R0 encara que podem començar a escalar des d'un parell de metres avall.


FITXA TÈCNICA:
Dificultat: V+/A0 (màxim obligat IV+)
Desnivell: 150 metres. 
Temps d'aproximació: 10 minuts.

Temps de descens: 15 min. Rapel de 30 metres
Grau d'exposició: Baix.
Material: 9 cintes exprés - encara que a tot arreu posa 10, alguna baga llarga, reunions.
Roca: Conglomerada. 
Orientació: Sud.
Observacions: Via equipada per J Giraut (Ninu) el 19 d'agost de 2011.
Comentaris

 1. Hola companys: Celebro que us ho pasesi-ho be a la via.
  Respecte de per que hi ha una R0 es degut a que la idea de la via es per formació i per debutants en vies llargues. En ocasions hi ha grups que poden veure com es munta una reunió estant a peu de via, aquesta es l'única missió de la reunió.

  Gràcies i a reveure-ns!!!!

  ResponElimina
 2. L'explicació és molt correcte. Felicitats per la via i permetre'ns un dia d'escalada tan joiosa. Ens veiem.

  ResponElimina
 3. Tal i com vaij escriure al llibre,FELICITATS,una via disfrutona,potser amb poc interés,pero disfrutona.
  Florenci Macias i companys( Julio i Jesús).
  02 de juny de 2013

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.