Passa al contingut principal

DELICATESSEN: LA VEINA DEL GERRO I EL GERRO

L'estiu passat vam anar a fer la via Àfrica al Gerro i ens vam quedar una mica enamorats de la zona. Ara, amb més calor, venir a fer la Veïna del Gerro (prou interessant) i una altra opció per pujar al Gerro.
En arribar a la Veïna veiem que hi ha tres línies que pugen a dalt. La de la dreta sembla més fàcil i ens hi posem.
La Veïna al Gerro (Via dels nets??)
1a tirada (V - IV+ - IV - 20 metres - 4 parabolts i un espit): Ens situem al peu de la via. Observem que puja tres línies amunt. Sembla que la que està a la dreta, prop d'una marcada fissura que quedarà a uns 2 metres. Més amunt la seguirem un parell de metres.
Els primers parabolts són els més exigents del llarg (V) però després ja va tombant (IV+), Hi ha una assegurança a tocar de la fissura i la seguim uns metres. ES podria posar un friend en la fissura opcionalment. Més amunt anem a l'esquerra doncs la reunió es troba sota del bolet cimal.
2a tirada (V+ - 15 metres - 4 parabolts): Revoltem una savina que hi ha a la nostra esquerra i davant tenim un mur dret. En un petit tram hi ha 4 parabolts (V+) fins sortir damunt del contrafort. També podem fer trampa i voltar per sota i pujar amb una dificultat que no excedeix de IV però la roca es trencadota.
Descens:
Fem un rapel de 30 metres, amb algun tram extraplomat, que ens deixa a la base de l'agulla.
Fem el camí de tornada fins l'aparcament ( 24 min.)
Accés:
El poble del Buc està travessat per un carrer (el Carrer del Bruc del Mig. A mitja alçada hi ha el carrer de l'Escola cap a l'est (dreta pujant) que agafem. Hi ha un cartell vers el refugi Vicenç Barbé.
0,150 km. Aparcament.
0,250 km. Revolt, anem a l'esquerra.
0,4 km. Cruïlla. Anem recte.
0,6 km. Circulació prohibida. Aparquem en un voral de la pista.
Aproximació:
2 min. Trencall a la dreta, camí de Cal Salses. Continuem recte.
6 min. Per la dreta s'incorpora una pista forestal.
10 min. Una fita de pedres ens indica que hem de deixar la pista. Anem a la dreta.
12 min. Un sender marxa a la dreta cap a la cova de l'Arcada. Anem per l'esquerra.
18 min. Colladeta. Anem a l'esquerra. Ja albirem perfectament el Gerro.
25 min. Passem per sota del Gerro. Inici de la via Africa.
Anem revoltant la roca del Gerro i ens encarem vers la roca Veïna del Gerro amb un sostre molt característic.
27 min. Inici de la via.
FITXA TÈCNICA:
Dificultat: V+ .
Desnivell: 35 metres
Temps d'aproximació: 27 minuts.
Descens: 24 minuts
Grau d'exposició: Baix.
Material: 5 cintes expres,  i reunions.Tascons, friends opcionals.
Via equipada
Roca: Conglomerat.
Orientació: Oest
Via oberta per: No tenim dades.

AGULLA DEL GERRO (PER LA VIA DE L'ESQUERRA):
Després de fer la Veïnan decidim tornar a fer el Gerro. Hi ha tres línies d'esportiva que estan a l'esquerra de la via Àfrica i que ja ens agraden. Decidim pujar per la que està més a l'esquerra.
1a tirada (V+- V - 15 metres - 5 o 6 parabolts): Comencem pel pas més complex de la via on costa elevar-se de terra doncs les preses són petites. Després la dificultat va baixant però es manté en el V. Llarg que deixa bon regust de boca. La reunió de la via Àfrica ens queda sota però a la que tirem recte amunt enllacem amb la via normal.
2a tirada (III – V+ - III – 20 metres – 2 parabolts i un clau): La paret per verticalitat. La roca no dona tanta confiança però no vam es va moure cap còdol (III) i ens situem a peu d’un mur. Hi ha dues línies de parabolts. Nosaltres anem per la dreta (d’alguna forma ens creuem) principalment perquè ho veiem més fàcil. Més amunt, per sortir de la paret, trobem un clau històric. Fem la reunió uns metres abans del cim.
Descens:
Segur que es pot baixar amb un únic ràpel de 40 metres però havíem decidit agafar una corda de 60 metres, així que fem dos ràpels curts que ens deixen prop de l’inici de via.
Refem el camí d’anada 23 min.
FITXA TÈCNICA:
Dificultat: V+ .
Desnivell: 35 metres
Temps d'aproximació: 27 minuts.
Descens: 24 minuts
Grau d'exposició: Baix.
Material: 5 cintes expres,  i reunions.
Via equipada
Roca: Conglomerat.
Orientació: Oest
Via oberta per: No tenim dades.

Per obtenir el track del Bruc fins al peu de les agulles:

Powered by Wikiloc

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.