Passa al contingut principal

LA NEURA DE DEIXAR-ME-LA A LA PARET DEL PONT

 

Torno a la paret del Pont (Sant Llorenç de Montgai). Aquesta via ja l'havia fet farà nou anys però l'altre dia em vaig adonar que no la tenia al blog. M'havia deixat una de les històriques de la paret. Això rai, quan he tingut un moment m'he tornat a posar i a fruir-la de valent.

Descripció de la via:

1a tirada (III - V - IV+ - 45 metres - 1 buril vell - 3 espits - 1 arbre): Des de l'altre costat del pont mirem la paret i aviat veiem una savina immensa que hi ha a en la paret que està posada en una marcada fissura. Aquesta és la nostra via. Al peu de la via trobem una pedra que ens indica l'inici.

Els primers metres són prou tombats, trobem un buril vell que aprofitem. En començar la fissura la paret es posa més costeruda i cal buscar les preses (V). Els espits estan posats una mica malament ja que no estan protegint els passos més compromesos. Nosaltres hem posat un parell de merlet, també es poden posar friend/tascons per assegurar-nos millor. Abans d'arribar a la savina ja decreix la dificultat (IV+) i muntem, uns metres més damunt, la reunió. Observeu que a l'esquerra un arbust tapa un forat on hi ha una biga de ferro que ens costa de comprendre la seva finalitat (pont penjat??). 

2a tirada (V - IV+ - 40 metres - 5 parabolts i un espit - trobem una vella reunió que no fem anar): Pugem uns metres i ens trobem un feixa que travessa la paret. La roca fa un petit sostre. En l'extrem hi ha una mena de xemeneia que ens barra el pas (V), costa de posar-se bé. Un cop dalt ens encarem cap a un mur que pugem ara per l'aresta ara per la paret. Hi ha algun pas una mica rar (V-) però es va pujant fins arribar a la reunió amb un bon regust de boca.

Descens: La via està preparada per rapelar però és millor agafar un corriol que surt per l'esquerra amb fites i trams força pendents que ens deixa a la carretera (15 minuts).
Aproximació: Aparquem en el pont de l'Escalera en el km 11 de la carretera de Sant Llorenç de Montgai a Camarasa LV-9047. Davant ja tenim la via que podem identificar fàcilment amb la ressenya a la mà i abans de creuar el pont. Creuem el pont i anem una 50 de metres a la dreta. Pugem un parell de metres ajudats per dos ferros. Anem a l'esquerra uns metres fins trobar la pedra on està indicat l'inici de la via.

FITXA TÈCNICA:
Dificultat: V
Desnivell: 90 metres.
Temps d'aproximació: 1 minut.
Descens: 15 minuts.
Grau d'exposició: Baix.
Material: 7cintes, recomanables Friends i tascons reunions.
Via equipada
Roca: Calcària.
Orientació: Sud-est.
Via oberta per: Pels germans Josep i Jaume Massana i M A Casals, l'any 1978.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.