Passa al contingut principal

VIA OBLIDADA: ARESTA BRUC AL GEP LLARG

La cordada de 83 i 84 anys a la via
Per internet trobo molta informació de la via per l'Esquerra al Gep Llarg mentre que no trobo gaire informació de la via que puja per l'Aresta Bruc, ja vaig explicar que fins i tot nosaltres ens vam confondre quan estàvem fent la de l'Esquerra ens pensàvem que fèiem l'Aresta Bruc. Així que avui he enganyat a la colla per anar a fer l'Aresta Bruc al Gep Llarg. Després hem fet la via de l'Esquerra i ens hem trobat la grata sorpresa de trobar-nos amb dues cordades que estaven formades per dos xavals de 84 i 83 que pujaven per l'Aresta Bruc i hem fet petar la xerrada. Al final l'Anton ha preguntat si algú volia anar a l'Agulla del Capdamunt que hi ha a tocar i jo m'he animat a fer la via amb ell. Ha estat un autèntic plaer. Gràcies Anton.

Descripció de la via:

1a tirada (IV - III+ - 30 metres - 4 parabolts): Ens situem a peu de via (Coordenades UTM: 31T  x=398491  y=4606895) Des de sota ja veiem el primer parabolt i tirem amunt. Els primers metres són els més difícils de la via (IV) i em costa posar-me. Anem trobant les assegurances en els llocs adients. Alerta que es pot fer la via d'una tirada 45 metres, però originalment es feia, i es xulo fer-ho així, amb una reunió que queda una mica a l'esquerra sota d'un ressalt.

2a tirada (III - IV - 15 metres - 2 parabolts - opcionalment un friend en el darrer ressalt): Sortim a l'esquerra a cercar l'aresta on enllacem el darrer parabolt de la via de l'Esquerra. Davant tenim un tram un xic més dret on cal estar atents. Si ho voleu fer més còmode podeu anar més a la dreta i pujar per una fissura ideal.

Descens: Baixem el camí d'agulles amb marques vermelles fins enllaçar amb el camí de baixada que seguim fins l'aparcament (35 min). Nosaltres vam rapelar la via (50 m.) per anar a fer la Boteruda.

AproximacióAparquem al coll de Can Maçana (710 m.). Entre setmana no es paga. i agafem el camí cap al refugi de Vicenç Barbé. Pels que no aneu per Montserrat:

Sortim per la pista que hi ha a l'extrem.

13 min. Coll de Guirló. Dos minuts després baixa per la dreta el camí al refugi.Cartell.

25 min. Portella. Pas estret. Enlloc de continuar cap al refugi d'Agulles ens enfilem per una aresta rocallosa seguint el camí d'Agulles (marques vermelles). Davant tenim el sector d'agulles on anem a escalar cal cercar la nostra agulla ara que tenim una visió ideal.

45 min. Arribem al peu de l'agulla.


FITXA TÈCNICA:

Dificultat: IV

Desnivell: 45 metres.

Temps d'aproximació: 45 minuts.

Temps de descens: 35 min.

Material: 5 cintes express i reunions.

Grau d'exposició: Baix

Via equipada 

Roca: Conglomerat de qualitat montserratina.

Orientació: Sus

Via oberta per: J. Nubiola, J. M. Torras i j. Riera el 14 de novembre de 1954


Per obtenir el track (no és el meu): 

Powered by Wikiloc

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.