Passa al contingut principal

ARQUEOLOGIA ESCALATORIA


M'agrada escalar per les parets dels precursors de l'escalada i veure com van patir ells. Potser perquè el grau no em permet veure com pateix el jovent. Moltes d'aquestes vies avui estan mig oblidades.

Sant Llorenç de Montgai:
La Coma de Geli: Primera via oberta de la zona.
Agulla del Castell: Sols interessant.

Camarasa: Complementa l'anterior:
Jopuma al Puro: L'original amb una variant d'accés.
Agulla del Sabardó: Via normal:
Agulla de l'Encantada: Curta però amb l'encís de les primeres vies.
Agulles Bessones:
Agulla de la Pera: Història romàntica, transformada en una via esportiva.

Terradets:
Agulla de la Torta: La gran oblidada.
Paret de l'Isard: On molts vam començar a escalar.
Esperò de la paret de l'Isard. Via de la SEAM: Autèntica, mantinguda però curta.
Diagonal: Via Anglada - Guillemon: Una gran clàssica abandonada perquè no està equipada .. que si no!!

Vilanova de Meià:
Via Tàrrega: La primera que es va atrevir amb la roca dels Arcs.

La Riba:
Penya Roja: Via del Cursetista.

Montserrat:
Gorra Frigi: Via Badalona: Fent fàcil lo difícil.
Cavall Bernat: Via Normal: Imprescindible.
Elefant: Via Boy-Roca: També imprescindible
La Momieta: Via Normal. Pura lògica
La Mòmia: Via Normal
La Salamandra: Aresta Bruc per excel·lència.

Pedraforca:
Via Pany: Navegar per la gran paret.
Via Estasen: La primera escalada moderna de Catalunya.

Solsonès:
El roc punxut de Coll de Port: Genuï.

Naranjo de Bulnes:
Via del Pidal Cainejo quins collons...
Directa Hermanos Martínez, la que fa tothom, alerta pots tenir que fer cua.

Comentaris

 1. Benvolguts amics de “escalada per a tontos”, el meu nom es Ricard Tormo, fa ja algun tems que segueixo la vostra pagina i de fet he aprofitat alguna de les vostres ressenyes sobre tot a Montserrat, M’agrada molt la idea de la “arqueologia escalatoria” i es en aquest sentit que voldria fer-vos una proposta.
  Fa uns 40 anys vaig participar en la apertura de la via del Llamosi a la agulla gran d’Amitges, ara mateix disposo de temps i m’ha semblat que recuperar aquesta via seria molt interesant, encaixa molt be en el estil de la arqueologia escalatoria i d’aquí que he pensat que pot ser os podria interessar la idea.
  Si creieu que es una bona idea us adjunto el meu correu i telèfon per si ens poguéssim trobar i parlar-ne.
  Rebeu una salutació
  Ricard Tormo
  Tel 600414102 e.mail ricard@yt-serveis.com

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.