SARDENYA: ASCENSIÓ A LA PUNTA MARMORA

La punta Marmora és el cim més enlairat de tota l’illa de la Sardenya.
Malgrat vaig buscar molt no vaig saber trobar per internet una pàgina que m’expliques una mica com pujar-hi. Vam anar a l’aventura, però ens hem vam sortir prou bé.
Hem d’arribar al poble de Desulo, en mig de les muntanyes de Gennargentu, i des d’aquí puja a l’estació d’esquí de Bruncu Spina a 1570 metres. La senyalització és escassa quan anem per la carretera. Mireu pel google maps.
Les instal·lacions de Bruncu Spina són una mica penoses. Només obren els caps de setmana però “sempre” entre desembre i març (¿?).
DESCRIPCIÓ DE L’EXCURSIÓ:
Cal pujar al cap de les pistes (1820 m.). A la dreta hi ha la creu que senyalitza el cim del Bruncu Spina (1824 m.), segon cim més alt de Sardenya.
Des d’aquí no hem de baixar a cercar el camí que passa per sota sinó seguir la carena per l’esquerra (est). Hi ha un parell de passos on cal travessar el filat que separa els animals.
Abans del coll de la Marmora hem de fer una bona baixada fins al 1670 metres i remuntar fins al destacat cim que està presidit per una enorme creu metàl·lica (1834 m.).
Temps: Heu de comptar entre 1 hora i mitja a dues hores.
Desnivell: 600 metres.
Dificultat: fàcil.
Desitjo que us pugui servi d’utilitat.
Per arribar a Desulo, passareu pel poble de Fonni. Val la pena cercar les pintures que decoren les façanes de les cases. Si esteu interessats en el tema mireu la pàgina: http://www.muralesinsardegna.net/.
Veure imatges de la nostra travessa:

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

VIA JR - EL QUE TE COMPANYS TE UN TRESOR

ESCALADA ESPORTIVA A SOLIUS: ROCA PONÇA

SEMPRE MALANYEU: VIA INCONDICIONALS DE MALANYEU