Passa al contingut principal

ESCALAR A VALCHELADAS DEL PUEYO

Avui toca escalada esportiva i en Miquel Urbano m'ha portat a un lloc diferent. Com feia una mica de vent i estavem elevats la visió era excepcionalment bona.
Són vies curtes i de dificultat en general baixa... tot per entrenar còmodament. Al peu de les vies hi ha el nom i, en algunes, el grau. Valcheladas és l'escola d'escalada de Barbastro, a tocar de l'altiu monestir de Pueyo.

Com arribar-hi?
Des de Lleida prenem l'autovia cap a Osca (A-22). A la sortida del km 62 sortim a la dreta, ja hem vist el santuari del Pueyo dalt d'un destacat tossal i una mica més enllà un modest turó on havia hagut una pedrera on es troba la paret que de lluny sembla lletja.
Croquis
Sortim a la carretera vella a Osca i anem a l'esquerra (vers a Osca). Arribem al km 166 i poc després surt a la dreta una carretera estreta, però asfaltada, que ens duu fins al peu de l'antiga pedrera. Trencall a l'esquerra i poc després aparquem (camí tallat) i comencem a caminar cap a la paret situada davant nostre, primer no es veu el sector de les vies on arribem després de caminar encara no 10 min. arribem al sector del Collado on escalarem avui.
FITXA TÈCNICA
Dificultat: III+ a V+ (esportiva)

Temps d'aproximació: 8 min.
Roca: Calcària.
Orientació: Sud. 

Vies equipades/reequipades per: Pedro Díaz "Coco" i Oscar Buil "Alicates".

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.