Passa al contingut principal

LA CRESTA DEL GALL JA ESTÀ EQUIPADA: PUR PLAER

 

Feia temps que em miràvem una cresta - que després vam saber que es deia la cresta del Gall. Un dia, avorrits, li ensenyo al Josep Lluís tot pensant que em dirà que la roca era molt dolenta que és la primera impressió que dona, però no és pas així ja que es molt millor del que sembla a primer cop d'ull. Decidim i posar-nos-hi i anar uns quants dies a netejar, a equipar, dissenyar i finalment avui us la presentem. Via situada en el sector Tanca-li-porta

Primer de tot, on està? Hem d'anar al poble d'Ivars de Noguera i seguir una pista que surt a l'extrem oposat del poble i duu a l'embassament de Santa Anna i al poble abandonat de Tragó. Hi ha 2,3 km. per bona pista. Aparcament a la dreta al peu de la cresta que queda a l'esquerra. Molt evident.

.Descripció de la via:

1a tirada (IV - 20 metres - dos arbusts i un parabolt): Ens situem al peu de la cresta. Davant tenim un cordino llaçat en una savina petita (esperem que es faci gran) vers la que ens decantem pujant un esperó. Dalt a l'esquerra tenim el primer parabolt que ens indica per on continua la via. Sempre hi ha passos més senzills però els parabolts ens indica els punts on hi ha més dificultat per on cal anar. Una mica més amunt tenim una altra savina. Passem per l'esquerra i fem cap a una mena de blocs acumulats. Darrera d'aquests tenim la primera reunió en una mena de petit coll.

2a tirada (IV - 25 metres - 4 parabolts): Baixem un metre i ens enfilem per l'aresta que ara va a la dreta on hi ha un parabolt. Un cop superat aquest tram girem a l'esquerra i ara ens toca enfilar-nos per la vora d'un gran bloc on hi ha un altre parabolt que protegeix el segon pas.

Tirem recte amunt per un nou bloc on vam trobar una escarpa clavada antiga que ens indica que algú ja s'havia enamorat/escalat aquesta cresta. Una mica més amunt hi ha un altre parabolt protector del pas. Ara ens toca anar a la dreta a cercar un tram de cresta protegida pel darrer parabolt. Arribem a la següent reunió.

3a tirada (III+ - II - II+ - 35 metres - 1 parabolt - un pont de roca i dos arbustos llaçats): Pugem un mur d'un parell de metres. Dalt trobem un parabolt i un pont de roca. Passem uns blocs i anem caminant per la carena. Al final hi ha un bloc que pugem per la dreta - arbust amb un cordino - i passem aquest tram (II+) i arribem a una savina on muntem la reunió.

Descens: Per l'esquerra trobem unes fites que ens indiquen com baixar. Cal anar girant per passar pel collet on hi ha la primera reunió i arribar a l'aparcament passant pel peu de la via (8 min).

Accés: Tal com hem indicat dalt, a la sortida del poble d'Ivars de Noguera agafem una pista que va a l'embassament de Santa Anna. Als 2,3 hi ha la cresta. Uns metres abans hi ha un aparcament.

Aproximació: Inexistent.


FITXA TÈCNICA:

Via d'iniciació i de divertiment. No li demaneu res més.

Dificultat: IV

Desnivell: 80 metres.

Temps d'aproximació: 0 minuts.

Temps de descens: 8 min.

Material: 4 cintes express i reunions.

Grau d'exposició: Baix

Via equipada 

Roca: Conglomerat però no és de qualitat montserratina. Cal anar amb cura, sempre hi ha una pedra que vol canviar de residència.

Orientació: Sud-est

Via oberta per: Josep Lluís Ruiz i Joan Ramon Segura el 19 de novembre de 2020 van acabar d'equipar la Cresta encara que l'escarpa trobada indica que va haver un anònim aperturista.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.