SEMPRE MALANYEU: VIA INCONDICIONALS DE MALANYEU


He patit una caiguda fa 7 mesos i de moment no torno al món de l'escalada. Li vaig comentar a l'Antonio Balasch si volia continuar el blog i m'ha dit que si. Moltes gràcies, Antonio. Ja tenim noves entrada.  Salut i muntanya

La paret del Devessó té unes particularitats excepcionals: calcària de qualitat (encara que sempre hi ha algun pedra movedissa), unes plaques excepcionals amb bústies orgasmàtiques. Altres vies de Malanyeu:

- Via Estat de gràcia,  - Via Montse Curto - Via Aina - Via Doraemon - Via Francesc Sunyol


1a ascensió: Antoni Alarcón, Joan Baraldés. 2013

Equipament: Ponts de roca (alguna vaga comença a patir deteriorament)

Material: Joc de friends, tascons o tricams, 12 cintes exprés.

Aproximació: 24 minuts.

Dificultat: Vè

Descens: 3 ràpels de 30 m. Baixant per la via “la Carla se’n va a la selva” (última reunió conjunta d’ambdues vies)

Aproximació: Aparquem el cotxe a l’entrada del poble, al costat del camp de futbol i seguim un camí que baixa en direcció a l’església. Després de donar el tomb a l’església el camí continua en direcció a la masia de Cal Frare la qual, tot seguint el camí, la deixarem a la nostra esquerra. Una mica més endavant deixarem el camí per seguir, a la nostra esquerra, un corriol que baixa suau. Arribem a un pont de fusta que creua el torrent i continuem seguint el sender fins passar per una casa. Passada aquesta, el corriol baixa i ens condueix vers una segona riera, sovint seca. A partir d’aquí ens anirem enfilant amunt seguint corriols que ens porten a peu de cinglera. La nostra via està situada al costat esquerra d’un promontori triangular que es veu al peu de la meitat de la cinglera. Trobarem les inicials IM escrites a la roca. Aquest és el punt d’inici de la nostra via. Coordenades UTM: 31T  x=408499  y=4672661

DESCRIPCIÓ DE LA VIA:

1r llarg. 35m. Vè: Iniciem amb tendència a l’esquerra seguint els ponts de roca que ens van marcant l’itinerari. Arriba un oment en què, malgrat ser-hi, ni veus cap pont de roca ( el company sí que el veu des de la base). És el moment de posar un friend en una esquerda i fer uns passos amb tendència cap a la dreta. De seguida veurem una mica a l’esquerra el pont de roca que se’ns amagava. Continuem pujant seguint els ponts de roca fins arribar a una àmplia reunió instal·lada en un alzinera. En aquesta reunió hi trobareu un maillon que ens servirà per fer el tercer rapel de baixada.

2n llarg. 35 m. Vè: Sortim recte amunt tot seguint els ponts de roca que van guiant l’itinerari tot seguint la roca i evitant entrar en alguna canal herbosa. La reunió la fem en una gran alzina situada en un ample replà.


3r llarg. 20 m. Vè: Sortim de la reunió amb tendència a l’esquerra, seguint els ponts de roca (ben a prop a la nostra dreta anirem veient parabolts de la via Carla). Arribarem a unes fissures que ens permetran superar un mur vertical amb tendència a extraplomar. Un flanqueig bonic i bastant fi cap a l’esquerra ens permetrà arribar a la reunió cimera.

Descens: El descens el realitzem fent els 3 ràpels de 30 m. de la via “la Carla se’n va a la selva”.

Per obtenir el track:

Powered by Wikiloc

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

VIA JR - EL QUE TE COMPANYS TE UN TRESOR

ESCALADA ESPORTIVA A SOLIUS: ROCA PONÇA