Passa al contingut principal

VIA NAUK, PARALEL.LA A LA GRAN DIAGONAL, PERÒ IGUAL DE BONA


 La via de la Gran diagonal és una de les meves vies preferides. En Agustí Sans m'explica que en el mur superior van obrir una línia paral·lela (de fet dues línies, encara ens queda feina) i tenia ganes de provar-la. Igual de bona, o més.

Quan estem a peu de via en Josep Lluís em diu de pujar per la primera tirada de la Maxicosi, avui va llançat i ens hi posem. Fem una combinació genial. Si us baixeu les fotos en el nom veure l'explicació d'on està feta la foto.

Descripció de la via:

1a tirada (V+ - 25 metres - 6 parabolts): A l'inici trobem una pedra amb el nom de la via i el grau. Maxicosi V+ que ens indica que és una via oberta per l'equip Agustí Sans. Des de sota es veu més fàcil del que és en realitat. Puja decididament per passos que ens obliguen a escalar. Aquí no val això de fer A0. La placa final és bestial. Fem la reunió coincidint amb la Gran Diagonal. La Maxicosi tira amunt (6a).

2a tirada (III - 15 metres - 3 parabolts): Seguim la diagonal on trobem altres vies que travessen amunt i aprofitem els parabolts laterals. 

Ens enfilem per l'esquerra (paret) mig caminant (II). Hi ha un parabolt de la via l'Espero del Salla (6c). Als 30 metres arribem al mur per on puja la via sublim de la Gran Diagonal. Hi ha dues línies. La de la dreta correspon a la Gran Diagonal. Nosaltres agafem la variant de la Nauk. Més a l'esquerra hi ha la variant del Becari. Com es troben 3 vies, han muntat dues reunions. Calia? Gràcies.Totes les reunions amb anelles per rapelar.

3a tirada (V+ - 30 metres - 7 parabolts): Escalem per una placa genial. És un pur plaer escalant per allí agafant-nos a preses minuscules i fer adherència. El llarg està una mica per damunt del meu nivell però com està tan bé equipada la puc fruir. La reunió, aquí dalt coincideix amb la Gran Diagonal.

4a tirada (V/V+ - 20 metres - 4 parabolts): Alerta la línea que tira amunt correspon a la Gran Diagonal. A nosaltres ens toca avui anar a l'esquerra per una canaleta que aviat es posa dreta i torna a exigir-nos posar-nos però més portadora.

Encara hem de seguir una quinzena de metres per una aresta aèria. Hi ha dos químics per assegurar aquesta tram.

Descesns:

Agafem un corriol que surt a l'esquerra i baixa decidit.

4 min Ermita de Santa Anna que fou traslladada del fons l'embassament abans de ser colgada per les aigües i traslladada aquí dalt.


5 min Ens decantem a l'esquerra per unes escales.

Les escales ens duen a una pista però abans d'arribar gira a l'esquerra seguint un barranc. Passem per davant de l'inici de la via.

15 min Aparcament a la vora del túnel. 

Accés:

En la carretera de Lleida a Vielha N-230 en el punt quilomètric 30,4 agafem la carretera vers la presa de Santa Anna.

0,4 km. Bifurcació. Anem a la dreta.

Passem dos túnels. En sortir del segon hi ha un pont que no cal que agafem doncs aparquem a la dreta (un parell de cotxes). Aproximadament 2, 3 km.


Aproximació:

Creuem la carretera i agafem un sender molt bonic. Arribem a un barranc.

5 min. Abandonem el camí. Caminem uns 10 metres, tot travessant el barranc i ja estem al peu de la via. És un indret amb una vegetació exuberant en ser un racó molt obac.


FITXA TÈCNICA:

Dificultat: V+

Desnivell: 90  metres.

Temps d'aproximació: 5 minuts

Temps de descens: 15 minuts


Grau d'exposició: Baix

Material: 7 cintes exprés i reunions.

Via equipada

Roca: Calcària de qualitat. Feina de neteja destacable.

Orientació: Sud, encara que a la part inferior no toca el sol.

Via oberta per Agustí Sans i Josep Maria Escart, dedicant la via a la neta del seu company Pep Godoy. -Segurament l'any 2019

Per obtenir el track:


Powered by Wikiloc

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.