VARIANTE COBARDE A LA LLASTRA (SECTOR MONTALEGRE - MONT-ROIG)


VARIANTE COBARDE
és una expressió que la meva colla (Jabalis excursionistes) fem anar  quan anem a escalar i fem una variant per evitar algun pas que és difícil pel meu nivell d'escalador.

Havíem anat dos cops a escalar al sector del Caputxi i la Llastra (aquí) - (aquí) i havíem fet broma que es podien combinar diferents vies d'esportiva i arribar còmodament al cim de la Llastra, on ens podem posar drets. Ens ha sortit una combinació molt bonica visualment encara que de baixa dificultat.

DESCRIPCIÓ DE LA VIA: Ens situem al peu de la primera via (a l'esquerra):  Amanda, i xapem la primera xapa i anem flanquejant cap a la dreta fins situar-nos a tocar la roca de la Llastra. Hi ha un pont de roca, per on passa un cordino - que a la practica no acabem de fer anar, sinó que ens assegurem per dos parabolts de la via Mandala que tira amunt, és un pas on ens hem de superar per oposició, segurament el pas més exigent de la travessa. Passem per damunt del pont de roca i ens situem a l'agulla de la Llastra. Anem per l'esquerra on trobem un parabolt que no correspon a cap de les vies dibuixades. Pugem al cim de l'agulla. Desgrimpem fins al collet i voregem l'agulla cap a la dreta fins trobar-nos una reunió d'on ens baixen.

Són uns 20 metres de IV, com a molt, i 6 assegurances. Coordenades UTM:31T  x=319774  y=4640201

Segurament no hem estat els primers de fer aquesta combinació lògica, avui hem estat: Manel Viladrich, Josep Maria Mirme i Joan Ramon Segura (9-5-24). Escalada tonta però ens ho hem passat motl bé. Ja tenim pensada una altra Variante cobarde.



Per obtenir el track (ermita de Montalegre - Caputxi - bar de Les Avellanes)

Powered by Wikiloc



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

PEDRAFORCA: VIA PANY

ESCALADA ESPORTIVA A SOLIUS: ROCA PONÇA

EL PARADIS DE L'ESCALADA: MORATA DEL JALON - CHODES