Passa al contingut principal

MONT-ROIG: RAMPES DIVERTIDES


Una tarda ben aprofitada!!!
Els companys Jordi Marmolejo i Joan Escuer han publicat la Guia d'escalada del Mont-roig, una autèntica meravella que no pot faltar a cap motxilla escaladora. He recordat la via Rampes Divertides que està a tocar de l'ermita de Montalegre que és una via esportiva però marca una reunió intermitja que li dona encant. La rampa és divertida, si, i emocionant i li dona caràcter a la via. Com és una escalada curta podeu completar la pujada amb altres vies de la zona.
Descripció de la via:
Croquis de la Guia del Mont-roig. Via núm. 4
No sigueu garrapes i compreu-la.
1r llarg (IV+ - 20 metres - 4 parabolts): Ens situem en la part més baixa del Retaule i ja veiem els primers parabolts. Pugem per una mena de canal fins una sabina on hi ha muntada la reunió. De fet es pot fer tota la via d'una tirada (55 metres) i llavors cal afegir un parabolt més si tirem recte amunt i no passem per la reunió.
2n llarg (V - 35 metres - 6 parabolts): A la nostra esquerra apareix la rampa divertida amb una marcada tendència a l'esquerra. poc abans de començ
ar la via Montalegre amb un sostre de 6b.
La llastra té les preses justes (V). El primer parabolt amunt de la reunió està una mica separat i vam posar un friend petit (núm. 1) però no cal. En anar en diagonal hi ha més sensació de pati.
En acabar la rampa passem entre blocs i la dificultat decreix (IV) i fem cap a la part superior del retaule.
Descens:
Sortim a tocar de l'ermita.
Accés: Des del poble de Vilanova de la Sal prenem una pista que surt de l'extrem oposat del poble. Aviat es bifurca. El ramal de l'esquerra baixa a l'estació de trens. El de la dreta va a l'ermita de Montalegre que ja veiem a la sortida de Vilanova a l'extrem de la serra de Mont-roig.
4,7 km. Revolt molt marcat. Anem a l'esquerra. A la dreta va la pista als cingles de Mont-roig.
6,1 km. Ermita de Montalegre on aparquem.
Aproximació:
De darrera d'un momument de pedra surt un corriol que seguim un minut. L'abandonem i ens encarem vers el cimal d'una roca (el Retaule). Baixem per una costeruda canal - senderó - i anem bordejant la roca fins situar-nos a la part més baixa. Hi ha tres parabolts sense xapa que indiquen l'inici de la via (5 min.)
FITXA TÈCNICA
Dificultat: V

Desnivell:  55 metres. 
Temps d'aproximació: 5 min.
Temps de descens:  Retornem en 1 min.
Grau d'exposició: Mitja.

Via  equipada. 
Material: 6 cintes i  reunions. 
Roca: Calcària, en general bona encara que és una via que no es fa gaire.
Orientació: Sud. 

Via oberta per: 
Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.