Passa al contingut principal

EL RETAULE DE MONTALEGRE: LO MIRADOR

A l'extrem de la serra del Mont-roig hi ha l'ermita de Montalegre. En Jordi Marmolejo, des de fa temps està fent una zona d'escalada esportiva que és un veritable plaer.
A Lleida feia boira, els dimecres només puc escalar per la tarda i ara que el dia és curt podem anar a pocs llocs. Quan ahir en Pinto em va dir que podíem anar a escalar a Montalegre em va semblar una idea meravellosa. Precisament amb ell vaig anar a fer la via Rampes divertides que pot complementar la proposta que fem avui.
La roca te la menjaries de bona encara que dalt li ha saltat un bolo al Pinto que ens ha fet por...
Descripció de la via:
1a tirada (V - 20 metres - 4 parabolts):
Ens situem sota d'un bloc que ja feia temps m'havia mirat per equipar però una cosa és el pensament i l'altra l'acció que la va prendre en Jordi.
Ha equipat dues línies. Com en la que està més a la dreta encara toca el sol decidim posar-nos-hi. Volíem posar-nos després a l'esquerra... És una placa meravellosa (V) amb les presses necessàries però ni una més ni una menys. Un plaer.
Als 20 metres - escassos - trobem la reunió que muntem.
2n tirada (III - caminant - 10 metres - un pont de roca, una savina): De fet és una tirada de transició doncs només cal pujar uns tres metres per arribar al cap d'una mena d'agulla (III) i continuar caminant fins la propera paret. Estrictament parlant no sé si podem parlar de tirada.
3a tirada (V/V+ - 12 metres - 4 parabolts): Arribem sota de l'ermita encara que no la veiem  i muntem reunió. El llarg és molt més dret que l'anterior i més exigent. Està en aquell punt que no saps si és V o V+. Sortim per la barana de l'ermita. Ja veieu que hi ha força vies d'esportiva al mur del costat molt interessants.
Retorn: Inexistent doncs arribem a l'ermita on hem aparcat.
Accés: Des del poble de Vilanova de la Sal prenem una pista que surt de l'extrem oposat del poble. Aviat es bifurca. El ramal de l'esquerra baixa a l'estació de trens. El de la dreta va a l'ermita de Montalegre que ja veiem a la sortida de Vilanova a l'extrem de la serra de Mont-roig.
4,7 km. Revolt molt marcat. Anem a l'esquerra. A la dreta va la pista als cingles de Mont-roig.
6,1 km. Ermita de Montalegre on aparquem.
Aproximació: Baixem per un corriol que surt darrere del monument de davant de l'ermita. Als pocs metres deixem el camí més important i agafem un sender que surt a l'esquerra. Baixem per una canal costeruda.

3 min. A sota de la canal trobem l'inici de la nostra via. Avui hem anat a la dreta de les dues opcions.
FITXA TÈCNICA
Dificultat: V/V+

Desnivell:  35 metres. 
Temps d'aproximació: 3 min.
Temps de descens:  0 min.
Grau d'exposició: Baixada

Via  equipada. 
Material: 4 cintes i  reunions. 
Roca: Calcària, en general bona.
Orientació: Sud. 

Via oberta per: Per Jordi Marmolejo. Primer va obrir el llarg de dalt però en obrir el llarg de sota va decidir enllaçar-los hi posar-hi el nom del primer.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.