ESPORTIVA A MONTALEGRE: SECTOR DEL CAPUTXI I LA LLASTRA

 
De tant en tant, cal anar a fer una mica d'esportiva per pujar una mica de grau. Avui he estat acompanyat/motivat per la Remei que m'ha fet tibar de braços fent grau, traient-me de la meva zona de confort. El racó del Caputxí i de la Llastra és ideal per estar tranquils en el sector de Montalegre que està molt concorregut per jovenalla escaladora.

El sector està molt ben escollit i treballat per Jordi Marmolejo i David Garcia. Està una mica més allunyat de l'ermita de Montalegre, però tampoc gaire (uns 8 minuts), però té unes formes més estètiques, amb una pedra que ens recorda la caputxa d'un Caputxí i una Llastra recorreguda per tres vies ben agradables. Hem començat a escalar per la dreta:


12.- CAPUCCINO (5b): Segurament és la via més llarga del sector que pràcticament corona la roca. A la part superior hi ha un pas impressionant que poder passa de 5b (o a mi m'ho va semblar).

11.-  INSTAGRAM (6a): Comença per un marcat diedre de la via, però més amunt tira a l'esquerra per pujar per una placa exigent.

10.- LO PATAK (6c): De fet no la vam fer però comença amb un tram extraplomat i després per una placa llisa.


Ens anem al bloc de la Llastra recorregut per tres vies:

6.- LA CANTONADA (5c): Puja, com indica el seu nom pel costat de la pedra, a la dreta mirant la roca. El començament de la via comença a estar lliscòs, per la qual cosa sembla que és una via que es fa bastant. Visualment és molt agradable ja que pugem a frec de la via, aprofitant el cantell. A més de l'inici exigent de la via, en la part superior també hi ha un altre tram d'adherència que em fa suar.

5.- LA LLASTRA (5b): Es la via que puja per la part central de la Llastra. Els primers metres són exigents, i ja sobats, però més amunt és molt agradable anar a dreta - esquerra i guanyant metres.

6.- LO PASSET (6a): La via va per l'esquerra de la paret i els tres primers metres són exigents per falta de bones preses.

Ja veieu ens queden vien per tornar un altre dia...


Altres vies que he escalat per la vora: Lo mirador - Rampes invertides (Retaule) - Trobades escaladors de la SEAM -     El carquinyoli.

Com arribar a l'ermita de Montalegre? Des del poble de Vilanova de la Sal prenem una pista que surt de l'extrem oposat del poble. Aviat es bifurca. El ramal de l'esquerra baixa a l'estació de trens. El de la dreta va a l'ermita de Montalegre que ja veiem a la sortida de Vilanova a l'extrem de la serra de Mont-roig.

4,7 km. Revolt molt marcat. Anem a l'esquerra. A la dreta va la pista als cingles de Mont-roig.

6,1 km. Ermita de Montalegre on aparquem.


Per obtenir el track des del bar on hem fet la cervesa:

Powered by Wikiloc

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA A SOLIUS: ROCA PONÇA

LA GORRA MARINERA: VIA SARGANTANES

LA CRESTA MISTERIOSA: LA CRESTA X-STRATS