Passa al contingut principal

MODIFICACIONS AGULLA DE COLL DE PORT


L'estiu passat vam estar treballant i millorant la via que puja a l'Agulla de Coll de Port però entre  una cosa i l'altra no havia posat cap entrada al blog. Veure informació anterior.
Descripció de la via:
1a tirada (V+ - 40 metres - 10 parabolts i pont de roca): Pugem per la via marcada amb un 4 (que correspon a la via de l'Arp).
El primer tram és dret però amb bona presa (V-) després va tombant fins arribar a un ressalt (V) que es pot evitar una mica per la dreta fins arribar a la reunió (recordeu que la tirada està muntada com via d'esportiva).
 Ara perd el caire esportiu i puja en mig de vegetació cercant el tram més rocós. La roca és prou bona encara que hi ha una llastra que ens fa sospitar (IV) encara que la resta és III+ però disfruton. 
2a tirada (III+ - IV+ - 35 metres - 5 parabolts A la part de dalt girem a l'esquerra, cercant el tram més desproveït de vegetació.
Arribem a un balconet abans del pirulo final de l'agulla que torna a estar sense vegetació. Sortim per una agradable aresta i arribem a un sostre que sembla més difícil del que és realment (IV+) i arribem al cap de l'agulla. Vista excepcional.
Descens:
Muntem un rapel de 20 metres. Anem a la dreta de l'agulla a buscar on es separa l'agulla de la paret.
Pugem uns metres i anem a buscar una carena i baixem a buscar l'antic camí ral que anava de Tuixent a Solsona (antigament era GR però ara es fa passar per davant del refugi de Coll de Port).
Arribem a un coll i baixem fins la carretera seguint les llaçades de l'antic camí encara que alguna està totalment desdibuixada.
5 min. Arribem a la carretera.
Aproximació:
 A la carretera de la Coma a Tuixent uns 300 metres abans d'arribar a coll de Port ja es veu l'agulla que a la seva base té un sector d'esportiva.
Croquis anterior
FITXA TÈCNICA:
Dificultat:  V
Desnivell: 75 metres. 
Temps d'aproximació: A peu de carretera.
Temps de descens: 5 minuts.
Grau d'exposició: Baix
Via equipada
Material: 11 cintes exprés, baga fina pel pont de roca  i reunions.

Roca: Calcaria, força bo, encara que la segona tirada hi ha vegetació que s'ha de vorejar.
Orientació: Sud
Via oberta per Josep Puig del Refugi de l'Arp i Dani Terrers de Cornellana el novembre de 2014 amb la col·laboració de Joan Ramon Segura.
Reequipada l'estiu de 2018 per Miquel Urbano i Joan Ramon Segura

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.