Passa al contingut principal

MÉS AGULLES D'AGULLES: AGULLA DEL CAPDAMUNT I LA PELUDA

No em pensava que m'agafés tan fort això de pujar a les agulles d'Agulles de Montserrat. És més,  diria que fa un any només en coneixia quatre a molt estirar i ara em deleixo visitant aquestes protuberàncies de pedra. I vull continuar-hi.
He visitat ja: el Gep Llarg, la Boteruda, el Mirador de la Miranda, la Miranda de les Boigues.


AGULLA DEL CAPDAMUNT
Val a dir que l'agulla del Capdamunt ja vam intentar pujar-la quan vam fer la Miranda de les Boigues però vam sacar els dos i vam dir que ja ho faríem un altre dia ja que feia molt fred i potser no estàvem en les millors condicions. Vam deixar un maillon. Ha passat dos mesos i encara ens l'hem trobat allí. Jo diria que no es fa gaire.
O passa una altra cosa que ara us comentaré.Nosaltres vam pujar des de la meitat de la canal que puja pel costat de l'aresta Bruc. Vam arribar a un parabolt que hi ha en una franja gris prou evident, però d'allí no hem pogut passar, ni el dia passat que vam sacar, ni avui. La gent diu que només és IV, uns coll... ns, Desesperats decidim pujar des del collet per on passa el camí d'Agulles. Allò si que és IV.
Inici de la via: Coordenada UTM: 31T  x=398509  y=4606962
1a tirada (IV - 25 metres - 2 parabolts): Ens enfilem per la vora d'un arbuts i tirem amunt. Com sabem que la via puja per l'esquerra anem flanquejant l'aresta, tram exposat. Trobem un parabolt (salvats) i anem tirant cap a dalt. Només en trobem un altre de parabolt. Muntem la reunió sota una ressalt que es posa més vertical. Indret molt evident.
2a tirada (V- III - 20 metres - 2 parabolts):  Sortim per la dreta i aviat la paret s'adreça. Als primers metres trobem bones preses que ens fan pensar que això serà més fàcil del que pensàvem. Hi ha dos parabots propers que protegeixen molt bé le pas. A la sortida d'aquest mur trobem una fissura que ens va permetre per progressar. Algú posa un friend però ens trau mobilitat de les mans. Un cop superat aquest pas ja podem anar a 4 grapes fins al cim de l'agulla.
Descens:
Muntem un ràpel de 15 metres pel vessant de la dreta. Caiem damunt del camí de les Agulles que seguim per la dreta.  Retornem per camí que hem seguit: 45 min
Accés: Aparcament del Coll de Can Maçana
Aproximació:
Aparquem al coll de Can Maçana (710 m.). Entre setmana no es paga. Agafem el camí cap al refugi de Vicenç Barbé. Per als que no aneu per Montserrat: Sortim per la pista que hi ha a l'extrem.
13 min. Coll de Guirló. Dos minuts després baixa per la dreta el camí al refugi.Cartell.
25 min. Portella. Pas estret. Enlloc de continuar cap al refugi d'Agulles ens enfilem per una aresta rocallosa seguint el camí d'Agulles (marques vermelles). Davant tenim el sector d'Agulles on anem a escalar cal cercar la nostra agulla ara que tenim una visió ideal. anem seguint el camí de les Agulles que està marcat amb ratlles vermelles.
1 h Arribem a una corda que superem.
Un cop dalt de la corda, el camí tomba a la dreta. Podem tirar recte amunt fins sortir a un collet on arriba el camí de les Agulles per la dreta. Forma una mena de coll on començar. Hi ha un arbre tombat, pujarem per la seva dreta. Coordenades UTM: 31T  x=398509  y=4606962
Abans, al costat d'una alzina puja un accés que remunta tota l'aresta però amb més dificultat.
FITXA TÈCNICA:
Dificultat: V
Desnivell: 50 metres.
Temps d'aproximació: 1 hora 5 minuts.
Descens: 45 minuts
Grau d'exposició: Baix.
Material: 2 cintes i reunions.
Via equipada
Roca: Conglomerat ideal.
Orientació: Sud.
Via oberta per: No tenim dades.


AGULLA PELUDA
Es troba al costat de l'agulla anterior, més concretament a l'esquerra (oest) de l'anterior. Sembla la germana petita.
Coordenades d'inici de la via: 31T  x=398486  y=4606949
1a tirada (IV+ - III - 25 metres - 2 assegurances): Remuntem uns metres per damunt de la corda i anem a cercar l'aresta Bruc. Si observem bé veurem que hi ha un tram on l'aresta es posa dreta.
Ataquem per l'indret menys dret, travessant una fissura on vam posar un friend que ens dona la sensació de seguretat (opcional, però recomanable). Arribem a l'aresta que es posa dreta aviat. Val a dir que hi ha nombroses preses però imposa respecte el pas (IV, encara que nosaltres li posaríem un IV+)). Damunt veiem un buril. Ara la paret es tomba i baixa de dificultat (III). Trobem un altre buril rovellat. Es fa la reunió en una petita balma.
2a tirada (III - 20 metres - 1 buril): Pugem a 4 grapes, en una toca rosada trobem el buril prou evident i continuem pujant vers el cim.
Descens: Muntem un ràpel d'usn 15 meters a la dreta de l'agulla que ens deixa en una canal entre aquesta agulla i l'agulla de Capdamunt. Descendim fins trobar la corda fixa i refer el camí d'anada (42 minuts).
Accés i aproximació: Idèntics que els anteriors però un cop hem superat el tram de la corda fixa ens decantem a l'esquerra ja que hem de pujar l'agulla que tenim damunt. Cerquem el punt feble de l'entrada.

FITXA TÈCNICA:
Dificultat: IV 
Desnivell: 45 metres.
Temps d'aproximació: 1 hora 
Descens: 45 minuts
Grau d'exposició: Entre baix i mig. Material molt vell i allunyat.
Material: 2 cintes i reunions.
Via semiequipada
Roca: Conglomerat ideal.
Orientació: Sud.
Via oberta per: Joan Cerdà i Miquel Múñoz l'any 1959

Per obtenir el track de la sortida:


Powered by Wikiloc

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.