Passa al contingut principal

APROFITAR EL BON TEMPS: ARESTA BRUC A LA MIRANDA DE LES BOIGUES

Després d'uns dies freds propis de l'hivern, ens arriben un parell de dies bons i decidim anar a la part alta de Montserrat (Agulles) i fruïm de l'Aresta Bruc de la Miranda de les Boïgues. Dic que una sortida és profitosa quan se'ns augmenta el nombre de possibilitats properes. Caldrà posar la via Sílvia i la Daniel al cistell de les vies que esperen ser fetes. Val a dir que volíem fer l'agulla del Capdamunt però el vent ens ha molestat i hem decidit deixar-la per un altre dia.
Per aquest racó hem fet d'altres amb els que es pot combinar: Mirador de la Miranda (al costat), la Boteruda, el Gep Llarg i, si voleu, la Savina inferior.
L'Aresta Bruc és pur plaer total. Una via per fruir i no patir. Quan arribes dalt tens la sensació que s'ha fet molt curta.
Descripció de la via:
Les coordenades UTM de l'inici de la via són: 31T  x=398547  y=4606875
1a tirada (II-III -  15 metres  - net): Abans d'arribar a l'aresta ens trobem amb un contrafort rocós. Primer anem per l'esquerra  (II) i superem els primers metres. Després els encarem decididament recte amunt (III) aprofitant uns bolos magnífics que ens permeten superar sense problema aquest primer obstacle que es mostra prou dret.
2a tirada (IV - 40 metres - 1 espit - 4 parabolts i un merlet): A peu de via trobem dues anelles velles. Ens assegurem en la de la dreta. A la paret, mig esborrat, podem llegir via Sílvia que tira recte amunt.
A la dreta tenim una escletxa molt evident. Veiem més a la dreta un parabolt de la via Daniel SA. Tirem amunt. Aprofitem un espit de la via de la Sílvia. Anem a la dreta per superar l'escletxa per damunt fent un petit flanqueig. Aviat trobem un parabolt. Ara la tònica és anar amunt. Pugem per una desdibuixada canal. Ens encarem vers un destacat bloc blanc que sobresurt en la paret. L'aprofitem per llaçar-lo i seguir amunt. Muntem la reunió en un relleix de roca.
3a tirada (III+ - II - 2 parabolts - 10 metres): La sortida és una mica dreta (III+). Hi trobem dos parabolts molts propers. El segons correspon a la via Daniel SA. Un cop superats aquests primers metres la paret tomba.
Descens:
Assolim el cim de la Miranda i ens delectem contemplant les agulles del voltant (si voleu que igual ja ho teniu massa vist) i tireu cap al nord desgrimpant uns 5 metres i tirant a la dreta (si baixeu de cada a la paret). Remunteu uns metres i arribeu al Mirador de la Miranda. Uns metres més avall hi ha una instal·lació de ràpel d'uns 15 metres, però si sou molt "matxotes" podeu desgrimpar també aquests metres que acaben amb un flanqueig a la dreta (mirant la paret):
Remunteu uns metres una roca i sortiu en un coll al peu de l'agulla del Capdamunt. Ara trobareu les marques vermelles del camí d'Agulles que seguireu cap a l'esquerra.
5 min Trobem una corda que ens permet superar un ressalt.
8 min Deixem a l'esquerra el sender que hem agafat per anar al fondal de la canal dels Cirerers. Baixem recte avall.
16 min. Portella que davallem.
45 min Coll de la Maçana (sense incloure el temps de les desgrimpades cimals),
Aproximació:
Coll de la Maçana amb les carreteres al Bruc, a Manresa o al Monestir.
Accés:
Aparquem al coll de Can Maçana (710 m.). Entre setmana no es paga. Agafem el camí cap al refugi de Vicenç Barbé. Per als que no aneu per Montserrat: Sortim per la pista que hi ha a l'extrem.
13 min. Coll de Guirló. Dos minuts després baixa per la dreta el camí al refugi.Cartell.
25 min. Portella. Pas estret. Enlloc de continuar cap al refugi d'Agulles ens enfilem per una aresta rocallosa seguint el camí d'Agulles (marques vermelles). Davant tenim el sector d'Agulles on anem a escalar cal cercar la nostra agulla ara que tenim una visió ideal.
37 min Ens decantem cap al barranc dels Cirerers tot encaran-nos a la nostra agulla. Deixem les marques vermelles que s'enfilen carena amunt.
48 min. Arribem al peu de l'agulla. Coordenades UTM: 31T  x=398547  y=4606875
FITXA TÈCNICA:
Dificultat: IV
Desnivell: 65 metres.
Temps d'aproximació: 48 minuts.
Descens: 45 min.
Grau d'exposició: Baix.
Material: 6 cintes i reunions, cordino llarg i reunions.
Via equipada
Roca: Conglomerat ideal.
Orientació: Sud.
Via oberta per: J. Cerdá, J. Riera i E. Auqué el dia .7-9-58
Si voleu obtenir el track:


Powered by Wikiloc

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.