PLAN B: SAVINA INFERIOR

Quan ens trobem a l'hotel Bruc estava plovent de valent. La típica tronada d'estiu. Ens seiem a les escales de l'hotel per parlar del que podem fer: Avui no farem res. Decidim agafar el cotxe i anar a l'aparcament de la Maçana.
Para de ploure, però la roca estarà molla. Decidim traure les cordes a passejar. La via que volíem fer ja la farem una altra vegada... Quan arribem al pas de la Portella veiem que la roca està seca però no sabem on anar. L'Aleix mira el mòbil i decidim, finalment, anar a fer les Savines. Finalment ens decantem per començar la Inferior, ens quedarem amb aquesta última. Ja en tenim prou( i molt després de veure com plovia).
Descripció de la via:
Pugem per la canal entre les dues cotes de les Savines (II) i ens encordem en la bretxa que hi ha entre les dues.
1a tirada (IV- - III - 1 buril - 15 metres): Sortim per l'esquerra per anar a buscar una fissura que volta tota l'agulla. El primer pas és el més complicat de la via (IV-). Es pot protegir el pas amb friends i un tricamp. Un cop situat en la paret anem revoltant l'agulla per l'esquerra (III) on miraculosament trobem un buril. Es pot anar protegint. Tram de flanqueig on cal anar amb compte. Ens trobem amb una reunió ben muntada però amb burils.
2a tirada (III - 5 metres - net): Ara només ens queda una bona tirada amunt. Trobem la reunió uns metres abans del cim. El ràpel es troba encarat cap a la bretxa de les Savines (uns 8 metres). Rapel muntat sobre burils amb un sirga i una anella. Millor reforçar-ho amb algun cordino.
Descens:
Seguim el camí pujada. 
Aproximació:
Aparquem al coll de Can Maçana (710 m.). Entre setmana no es paga. i agafem el camí cap al refugi de Vicenç Barbé. Pels que no aneu per Montserrat:
Sortim per la pista que hi ha a l'extrem.
13 min. Coll de Guirló. Dos minuts després baixa per la dreta el camí al refugi.Cartell.
25 min. Portella. Pas estret. Enlloc de continuar cap al refugi d'Agulles ens enfilem per una aresta rocallosa seguint el camí d'Agulles (marques vermelles).
28 min. Passem per sota de l'agulla de la Portella petita. Davant tenim un reguitzell de petites agulles: la Petita, la Pelada i les dues Savines. Seguim camí amunt fins situar-nos prop de les Savines.
33 min. Grimpem un mur tombat i ens situem davant de les Savines. Pugem per una canal costeruda agafant-nos a unes arrels.
37 min. Ens situem en la bretxa que hi ha entre la Savina Inferior i la Superior.
FITXA TÈCNICA:
Dificultat: IV- (un pas) i la resta III.
Distància: 20 metres
Temps d’aproximació: 37 minuts.
Temps de descens: 30 minuts.
Via semiequipada amb burils.
Roca: Conglomerat de qualitat.
Orientació:
Material: 1 corda de 60 metres, 5 cintes, friends i reunions.
Via oberta per: 
15-4-49; Llacuna, Estaper i company.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA A SOLIUS: ROCA PONÇA

LA GORRA MARINERA: VIA SARGANTANES

VIA JR - EL QUE TE COMPANYS TE UN TRESOR