Passa al contingut principal

PLAN B: SAVINA INFERIOR

Quan ens trobem a l'hotel Bruc estava plovent de valent. La típica tronada d'estiu. Ens seiem a les escales de l'hotel per parlar del que podem fer: Avui no farem res. Decidim agafar el cotxe i anar a l'aparcament de la Maçana.
Para de ploure, però la roca estarà molla. Decidim traure les cordes a passejar. La via que volíem fer ja la farem una altra vegada... Quan arribem al pas de la Portella veiem que la roca està seca però no sabem on anar. L'Aleix mira el mòbil i decidim, finalment, anar a fer les Savines. Finalment ens decantem per començar la Inferior, ens quedarem amb aquesta última. Ja en tenim prou( i molt després de veure com plovia).
Descripció de la via:
Pugem per la canal entre les dues cotes de les Savines (II) i ens encordem en la bretxa que hi ha entre les dues.
1a tirada (IV- - III - 1 buril - 15 metres): Sortim per l'esquerra per anar a buscar una fissura que volta tota l'agulla. El primer pas és el més complicat de la via (IV-). Es pot protegir el pas amb friends i un tricamp. Un cop situat en la paret anem revoltant l'agulla per l'esquerra (III) on miraculosament trobem un buril. Es pot anar protegint. Tram de flanqueig on cal anar amb compte. Ens trobem amb una reunió ben muntada però amb burils.
2a tirada (III - 5 metres - net): Ara només ens queda una bona tirada amunt. Trobem la reunió uns metres abans del cim. El ràpel es troba encarat cap a la bretxa de les Savines (uns 8 metres). Rapel muntat sobre burils amb un sirga i una anella. Millor reforçar-ho amb algun cordino.
Descens:
Seguim el camí pujada. 
Aproximació:
Aparquem al coll de Can Maçana (710 m.). Entre setmana no es paga. i agafem el camí cap al refugi de Vicenç Barbé. Pels que no aneu per Montserrat:
Sortim per la pista que hi ha a l'extrem.
13 min. Coll de Guirló. Dos minuts després baixa per la dreta el camí al refugi.Cartell.
25 min. Portella. Pas estret. Enlloc de continuar cap al refugi d'Agulles ens enfilem per una aresta rocallosa seguint el camí d'Agulles (marques vermelles).
28 min. Passem per sota de l'agulla de la Portella petita. Davant tenim un reguitzell de petites agulles: la Petita, la Pelada i les dues Savines. Seguim camí amunt fins situar-nos prop de les Savines.
33 min. Grimpem un mur tombat i ens situem davant de les Savines. Pugem per una canal costeruda agafant-nos a unes arrels.
37 min. Ens situem en la bretxa que hi ha entre la Savina Inferior i la Superior.
FITXA TÈCNICA:
Dificultat: IV- (un pas) i la resta III.
Distància: 20 metres
Temps d’aproximació: 37 minuts.
Temps de descens: 30 minuts.
Via semiequipada amb burils.
Roca: Conglomerat de qualitat.
Orientació:
Material: 1 corda de 60 metres, 5 cintes, friends i reunions.
Via oberta per: 
15-4-49; Llacuna, Estaper i company.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.