Passa al contingut principal

BALLENATO A L'ARESTA BRUC AL MIRADOR DE LA MIRANDA

No us diré que sigui la millor escalada de la meva vida, però mira, ens ho vam passar bé. El problema va ser que només vam fer aquesta via ja que s'estava fent fosc. Anàvem preparats amb els frontals per si les mosques. Es pot combinar molt bé amb altres vies com: El Gep llarg o la Boteruda del gra que són d'una dificultat similar. Si rapeleu la via, podeu pujar per l'Aresta Bruc doncs resulta que nosaltres vam pujar per la via Ballenato que va una mica més a l'esquerra. Ara us ho explicarem.
Descripció de la via:
Inici: coordenades UTM 31T  x=398547  y=4606927
1a tirada: III - V - 30 metres - 4 parabolts: Comencem per una placa tombada, d'aquelles que si caus t'encens com un misto. Anem a quatre grapes sense patir massa per les preses... Ara heu de patir perquè no hi ha cap seguro!!!
Arribem a un mur, que ja es distingeix clarament des de la base de la via. L'aresta Bruc puja per la dreta que és més fàcil. Hem llegit que IV+. Ens decantem per l'esquerra, per on va la variant Ballenato. Es veu un forat que voregem per l'esquerra. Hi ha 4 parabolts que asseguren perfectament el pas clau de la via (V). Encara ens queden uns metres ja més planers fins a arribar a la reunió.
2a tirada: III - 30 metres - 2 parabolts: No és un llarg que no passarà a la història, anem pujant per una aresta prou tombada per caminar força estona a quatre grapes. A la part final anem ja passejant.
La reunió és rapelable per la qual cosa podríem baixar amb un ràpel de 60 metres a la base però preferim sortir per dalt.
Descens:
Desgrimpem uns 20 metres vers el nord. Millor muntar un passamà amb les cordes perquè és prou dret. Alerta al recuperar les cordes doncs hi ha molt fregament. Nosaltres vam haver de pujar a fer-les córrer.
Per la vora passa el camí de les Agudes que seguim per l'esquerra. Superem un pas amb una corda i aviat arribem al camí d'anada. 45 min.
Aproximació:
Aparquem al coll de Can Maçana (710 m.). Entre setmana no es paga. i agafem el camí cap al refugi de Vicenç Barbé. Pels que no aneu per Montserrat:
Sortim per la pista que hi ha a l'extrem.
13 min. Coll de Guirló. Dos minuts després baixa per la dreta el camí al refugi.Cartell.
25 min. Portella. Pas estret. Enlloc de continuar cap al refugi d'Agulles ens enfilem per una aresta rocallosa seguint el camí d'Agulles (marques vermelles). Davant tenim el sector d'Agulles on anem a escalar cal cercar la nostra agulla ara que tenim una visió ideal.
37 min Ens decantem cap al barranc dels Cirerers tot encaran-nos a la nostra agulla. Alerta hi ha molts corriols.
48 min. Arribem al peu de l'agulla.
FITXA TÈCNICA:
Dificultat: Un pas de V. La resta no passa de III
Desnivell: 60 metres.
Temps d'aproximació: 48 minuts.
Descens: 45 min.
Grau d'exposició: Baix..
Material: 4 cintes i reunions.
Via equipada
Roca: Conglomerat ideal. Els escaladors montserratins han de tenir problemes quan surten de casa i troben aquestes roques que hi ha pel món ...
Orientació: Sud.
Via oberta per: Alberto i Andreu el setembre de 2011
Si voleu obtenir el track:

Powered by Wikiloc

Ara si el que voleu es riure, res millor que el video que vam gravar:

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.