FER PORRA A L'ARESTA DELS PITEUS o POSAR-SE EN UNA VIA QUE NO ENS TOCAVA


Fa fred i decidim anar a escalar a la roca Sobirana de Sant Llorenç de Morunys que està encarada al sud. Quan estem a peu de paret decidim inspeccionar les vies de la contrada. En arribar a la darrera, la via Aresta dels Piteus, els companys s’enamoren quan els dic que es una via d’aventura. Ja ho sabia, malgrat els comentaris que trobo per internet, decideixen posar-s’hi. Culo veo, culo quiero. Ja ho diuen les xarxes: roca dolenta, encara que els primers metres es veuen prou bons, poques assegurances i terreny de mal protegir. Terreny d’aventura propi del Solsonès. Però ens hi posem.


Descripció de la via:

La via està a l’extrem inferior de la roca Sobirana. Es baixa prou bé pel camí fins que l’abandonem i pugem per un coster. Inici de via prou evident. De totes formes hi ha una cinta vermella que un arbust i ja es veu el primer parabolt a uns 6 metres. El company protegeix com pot els passos superiors, algun merlet, algun friend i algun arbust… Més amunt troba un clau. Va tirant pedres i se’l veu estressat encara que el grau no passa de IV. Arriba a un arbre i troba un cordino amb un mosquetó d’una cordada que va abandonar abans que nosaltres. No s’ho pensa dues vegades… decideix rapelar i abandonar. No és una via per nosaltres, així que anem a buscar una altra. Decidim posar-nos a la via de la Broca – que ja he fet un parell de cops. És una via de baixa dificultat i love climbing. Hem passat de la darrera a la primera… encara que més a l’esquerra veiem un parabolt, solitari, que marca un intent de nova via però pensem que encara no acabada o està abandonada…


Altres vies fetes a la roca Sobirana: L’Aresta Oest, la via de la Broca i la via: Visites inesperades.

Les vies Bessones - Duri el que duri (que estan desequipades) a la vora del túnel (calia desequipar-les radicals fastigosos ?)

El racó del Guillem: Via 4.0, Dels Filòsofs, Els Desertors.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA A SOLIUS: ROCA PONÇA

LA GORRA MARINERA: VIA SARGANTANES

PEDRAFORCA: VIA PANY