Passa al contingut principal

VIA DEL LLUIS - MONT-ROIG

Sóc un traïdor. Aquesta ressenya no respon als criteris d'escalada per a tontos. És una via clàssica de les Terres de Lleida.
Les normes estan fetes per no cumplir-les sempre. Avui he anat a escalar amb el Miquel a la via del Lluís al Mont-roig (Noguera). És una via equipada amb parabolts (encara que un xic separats) i que no amaga res d'especial. Es deixa el cotxe prop i sense gaire feina.
Sóc tant traïdor que la majoria de fotografies no són meves i estan agafades d'internet. Sols són meves les tirades de dalt i fetes amb un telèfon.

La via comença a la dreta del diedre Blanqueta i passats els sostres de la Pala Alta. És una via que s'intueix ja que puja per una primera tirada poc pendent.

1r tirada: III, 40 metres. 2 parabolts. Puja per un contrafort cop pendent envoltat per herbassar. Poc encant.
2na tirada: IV+, 25 metres, 3 parabolts. La cosa ja es posa dreta. La roca és bona.
3ra tirada: V-, 25 metres, 4 parabolts. Es tira primer a l'esquerra per pujar per una placa fina i després tendir a la dreta. Es poden fer les dues tirades en una sola.
Sortim a una repisa. S'incorpora per l'esquerra la via Brothers Ruiz que flanqueja per sota la zona dels sostres i surt a la dreta de la nostra.
4t tirada: V+, 35 metres, 4 parabolts. Cal superar un desplom amb bones preses a la part alta i després pujar per una fisura fina fins sortir al cap del cingle.


ACCÉS:
Des del poble de Vilanova de la Sal prenem la pista a l'ermita de Montalegre (perfectament indicat). En situar-nos en els cingles de Mont-roig deixem la pista principal i ens apropem per una pista més dolenta fins un altre revolt on aparquem. Si teniu tot terreny podeu deixar el cotxe al coll de Porta.
Seguim la pista. Passem per sota de les parets de Mont-roig. El popular Diedre Blanqueta i poc després una zona de grans sostres situats sota de la Pala Alta (punt més elevat del Mont-roig). Cerquem un contrafort poc inclinat per on puja la primera tirada de la via. Uns 15 minuts de caminar.

DESCENES:
Anem a la dreta fins buscar el coll de Porta i agafar la pista. Uns 30 minuts de tornada.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.