VIA DEL LLUIS - MONT-ROIG

Sóc un traïdor. Aquesta ressenya no respon als criteris d'escalada per a tontos. És una via clàssica de les Terres de Lleida.
Les normes estan fetes per no cumplir-les sempre. Avui he anat a escalar amb el Miquel a la via del Lluís al Mont-roig (Noguera). És una via equipada amb parabolts (encara que un xic separats) i que no amaga res d'especial. Es deixa el cotxe prop i sense gaire feina.
Sóc tant traïdor que la majoria de fotografies no són meves i estan agafades d'internet. Sols són meves les tirades de dalt i fetes amb un telèfon.

La via comença a la dreta del diedre Blanqueta i passats els sostres de la Pala Alta. És una via que s'intueix ja que puja per una primera tirada poc pendent.

1r tirada: III, 40 metres. 2 parabolts. Puja per un contrafort cop pendent envoltat per herbassar. Poc encant.
2na tirada: IV+, 25 metres, 3 parabolts. La cosa ja es posa dreta. La roca és bona.
3ra tirada: V-, 25 metres, 4 parabolts. Es tira primer a l'esquerra per pujar per una placa fina i després tendir a la dreta. Es poden fer les dues tirades en una sola.
Sortim a una repisa. S'incorpora per l'esquerra la via Brothers Ruiz que flanqueja per sota la zona dels sostres i surt a la dreta de la nostra.
4t tirada: V+, 35 metres, 4 parabolts. Cal superar un desplom amb bones preses a la part alta i després pujar per una fisura fina fins sortir al cap del cingle.


ACCÉS:
Des del poble de Vilanova de la Sal prenem la pista a l'ermita de Montalegre (perfectament indicat). En situar-nos en els cingles de Mont-roig deixem la pista principal i ens apropem per una pista més dolenta fins un altre revolt on aparquem. Si teniu tot terreny podeu deixar el cotxe al coll de Porta.
Seguim la pista. Passem per sota de les parets de Mont-roig. El popular Diedre Blanqueta i poc després una zona de grans sostres situats sota de la Pala Alta (punt més elevat del Mont-roig). Cerquem un contrafort poc inclinat per on puja la primera tirada de la via. Uns 15 minuts de caminar.

DESCENES:
Anem a la dreta fins buscar el coll de Porta i agafar la pista. Uns 30 minuts de tornada.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA A SOLIUS: ROCA PONÇA

LA GORRA MARINERA: VIA SARGANTANES

VIA JR - EL QUE TE COMPANYS TE UN TRESOR