TUC DE VALLIBIERNA:

VIA PASEO GEOLÒGICO


L'Estivi va llançat. mireu el que va fer aquest estiu.

(ei això són proves... això no són vies per a tontos ...)




TUCA DE VALLIBIERNA 3067 m
Via Paseo Geológico (variant roco) 670 m V Sup.

Cabana de Llauset. Són les 5h30 del matí. Acaba de sonar el despertador. Esmorzar ràpid ...
Ara només ens cal trobar la via. Flanquejem per vires descompostes, a voltes més lluny, a voltes a tocar de l’estimball, buscant la primera reunió, ja que els cent primers metres de roca ferruginosa no ens han fet confiança. .... Per fi i després de grimpar amunt i avall trobem dos espits. Són les 8h30.
Ens pensem que els espits de la reunió on ens trobem són de la primera, quan en realitat són de la segona. O sigui, que hem obert uns 100m de IIº/IIIº fins aquí. Aprofitem per fer una mosada i ara sí que ens encordem. Tiro amunt col.locant friends i cintes...i sense trobar rastres de reunió, així que millor aturarse i muntar-ne una amb tres friends, que queda força bé.
Anem tirant per la línea que creiem més lògica, sense fer la via en qüestió, molt descomposta en general, i obrint sense voler tres noves tirades de IIIº/IVsup. i V, fins arribar al grau màxim de la via original, un arc d’esquerra a dreta, que trobem finalment, Vsup. amb tres pitons. Superat seguim fins arribar a la cresta a les 12h30. Ja hem entès el perquè del nom de la via. Durant el recorregut hem anant trobant diferents tipus de roca: ferro, calcari, quarcites, granit...
Arribem a la Tuca deVallibierna a les 13h,
Montse, Chris, Cisco i Joan Josep

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA A SOLIUS: ROCA PONÇA

LA GORRA MARINERA: VIA SARGANTANES

LA CRESTA MISTERIOSA: LA CRESTA X-STRATS