Passa al contingut principal

AGULLA DE L'ENCANTADA
Abans d’arribar a la presa de Camarasa, dalt del cingle, hi ha un munió de blocs caiguts. Sobre aquests caos destaca una agulla esbelta. És l’Encantada que es mereix una escalada.
Segurament fou la primera via oberta de la que tenim constància del Centre excursionista de Lleida. Era el 15 de maig de 1960 quan J. Farré i V. Mallol van assolir el cap de la roca.

Ho van fer la pel costat oest. Encara es pot veure un parell de claus i filferros de les reunions i el r+apel. Els primers passos són de V i sembla ser que els van fer en artificial. Posteriorment arribem a unes repises per on es puja prou bé (III). S’arriba a un replà on abans s’instal•lava una reunió i s’encarava uns blocs separats del principal (III+) i es pujava cal cim de l’agulla. Es pot pujar directament (V).
Són uns 25 metres en total amb 5 parabols. Dalt de l’agulla hi ha una instal•lació de rapel.
APROXIMACIÓ: Prenem la carretera de Camarasa a Tremp (C-13). Abnas d’arribar al pont sobre el riu Segre prenem una carretera asfaltada cap a la Central de Camarasa. Surt una pista a la dreta i pocs metres després trobem l’anomenat Campament de la FECSA que era ocupats pels treballadors de la Central al voltant de l’any 1920. Durant un temps la resclosa de Camarasa fou la més alta del món i un prodigi pel seu temps. Aparquem a l’entrada.
ACCÉS: Entrem als xalets i anem pujant entre les construccions cercant l’indret més elevat. Continuem l’ascensió entre arbres fins sortir a un tallafocs per on transcorre una línia elèctrica. Anem a l’esquerra. Damunt ja veiem el caos de blocs presidits per l’Encantada. Pugem per una tartera (millor per la dreta) fins pràcticament al coll i passem a tocar per darrera d’un primer bloc i voltem pel nord l’Encantada fins situar-nos a l’esquerra/oest de l’agulla (uns 20 minuts) on començarem a escalar. Terreny amb una vegetació de garric molt molests, cal cercar el millor pas.

Comentaris

  1. ep!! aquesta m¡agrada! i molt!! en prenc nota per anar-hi algun dia!!! molt bona!

    No es conya!! je je je! que m'agraden aquestes agulletes!

    ResponElimina
  2. Si t'agraden les coses rares el dissabte 29 estic organitzant una excursio a una agulla perduda a Terradets, la Torta. Escalada fa 50 anys i que ningu sap res... no hi ha ni ressenya. Segurament fa 15 anys que no puja ningú. Pujarem nosaltres i passaran 15 anys més sense que passi ningú més.
    Per a més informació mira la pagina www.cel.cat d'aquí uns dies.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.