FERRATA CAGATE LORITO


En Juan Gutierrez, un equipador habitual de Sant Llorenç de Montgai, ens ha sorprès amb l'obertura de la ferrata Cagate Lorito que està en l'extrem de la paret de la Formiguera de Sant Llorenç.
Per ser justos a més del Gutierrez també s'han posat a treballar: M àngel Garcia, Javi Agüera, David Dominguez, J Manuel Garcia, Jesús Bujaraloz. Un dia els vaig veure com anaven carregats de ferralla i vaig comprendre que dur que és això d'obrir ferrates.
No sembla pas que sigui una ferrata fàcil ja que la cataloguen d' Extremadament difícil amb un pèndul, pont, sostre ... té de tot però us puc assegurar que coneixen com conec les vies del Gutierrez que estarà molt ben equipada.
Reservada a ferratistes amb nivell o escaladors cansats de no trobar preses.
Ara a veure si el Gutierrez i el seu equip fan vies pels humans!!!
Les fotos són d'Antonio Cots que més va deixar:
Superant el sostre
Detall del pas tibetà
Inici de la via on cal arrampicar-se a una cadena.
Inici del gran sostre.
El Pep mirant-se el sostre.
Ara et toca a tu Pepe.
Si voleu el track cliqueu sobre el mapa:

Comentaris

  1. Hola hay algún rapel, yo solo tengo una de 30 mts. para asegurar en algún paso, podría disponer de otra igual. La puedo hacer o necesito mas cuerda.

    ResponElimina
  2. Creo que hay un rapel a 30 y otro 45... La verdad es que es una ferrata no apta para principiantes. Con la aproximacion se llega calentito... Uf!!

    ResponElimina
  3. boldria sapigue com arrivari,y una mica mes de informacio,gracies

    ResponElimina
  4. Surt de SAnt Llorenç cap a Camarasa. Als 300 metres - passat el restaurant l'Isard, hi ha dos pistes que surten a l'esquerra. Es on hi ha l'aparcament de la Formiguera on deixes el cotxe i veus un plafó informatiu de la ferrata.
    A l'extrem de l'aparcament hi ha un corriol que segueixes. Als 2 minuts en prens un que travessa el barranc a l'esquerra.
    Et durà fins al talús de la via del tren que has de travessar i continuar pel peu de la paret de la Formiguera i als 15 minuts ja la trobaràs. No té perdua. Has de seguir unes xapetes vermelles.
    Atenció es una ferrata on cal tenir un bon nivell d'escalada. Els bombers ja han tret gent. Porta una corda per rapelar.

    ResponElimina
  5. Hola,

    El rápel es obligatori o hi ha manera d'esquivar-lo?

    Merci.

    ResponElimina
  6. No el rapel no es obligatori però és una ferrata d'alta dificultat i a alguns els hi falten les forces. Per aquest motiu es van instal·lar els rapels.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA A SOLIUS: ROCA PONÇA

LA GORRA MARINERA: VIA SARGANTANES

VIA JR - EL QUE TE COMPANYS TE UN TRESOR