ESCALAR A VALCHELADAS DEL PUEYO

Avui toca escalada esportiva i en Miquel Urbano m'ha portat a un lloc diferent. Com feia una mica de vent i estavem elevats la visió era excepcionalment bona.
Són vies curtes i de dificultat en general baixa... tot per entrenar còmodament. Al peu de les vies hi ha el nom i, en algunes, el grau. Valcheladas és l'escola d'escalada de Barbastro, a tocar de l'altiu monestir de Pueyo.

Com arribar-hi?
Des de Lleida prenem l'autovia cap a Osca (A-22). A la sortida del km 62 sortim a la dreta, ja hem vist el santuari del Pueyo dalt d'un destacat tossal i una mica més enllà un modest turó on havia hagut una pedrera on es troba la paret que de lluny sembla lletja.
Croquis
Sortim a la carretera vella a Osca i anem a l'esquerra (vers a Osca). Arribem al km 166 i poc després surt a la dreta una carretera estreta, però asfaltada, que ens duu fins al peu de l'antiga pedrera. Trencall a l'esquerra i poc després aparquem (camí tallat) i comencem a caminar cap a la paret situada davant nostre, primer no es veu el sector de les vies on arribem després de caminar encara no 10 min. arribem al sector del Collado on escalarem avui.
FITXA TÈCNICA
Dificultat: III+ a V+ (esportiva)

Temps d'aproximació: 8 min.
Roca: Calcària.
Orientació: Sud. 

Vies equipades/reequipades per: Pedro Díaz "Coco" i Oscar Buil "Alicates".

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA A SOLIUS: ROCA PONÇA

LA GORRA MARINERA: VIA SARGANTANES

LA CRESTA MISTERIOSA: LA CRESTA X-STRATS