Passa al contingut principal

CLOT DE VILAMALA: ULL DE FALCO EN SOLITARI

Situació de la via
No havia manera d'enganyar als companys per venir aquesta via. Feia molt temps que la tenia entre cella i cella. Finalment he estat valent i l'he anat a fer en solitari. Bé, no sóc un imprudent i el que he fet és rapelar-la des de dalt i fer-la amb la corda per dalt. Crec que és interessant sentir la sensació que tu estàs sol a la paret i hauràs de traginar-te els possibles problemes que puguin aparèixer. No he pogut tenir la sensació d'escalada amb ritme doncs cada metre havia d'anar recuperant la corda.
Ara la via és interessant i de dificultat discreta però el pas d'artificial/A0 te les fa veure.
Ja havia fet d'altres per a la zona del Clot de Vilamala, doncs una mica es va posar de moda, i de sobte van començar a obrir-se vies: El camí dels Amalalivons, el Mussol Gris i, com no, Detritus quirúrgics que vam equipar nosaltres.
Ull de falcó va ser la primera del sector. No és la més interessant però s'hi ha d'anar.
Descripció de la via:
1ra tirada (II - III - 50 metres - 1 parabolt): Placa molt tombada. Sortim de la canal per on hem baixat i ens encarem vers un marcat diedre que defineix la via. Ens quedem a 10 metres del diedre. Reunió sobre un pont de roca, un parabolt i un espit.
No he fet aquesta tirada ja que la corda no em donava.
2n tirada (IV- 35 metres - dos parabolts): La via puja per una placa a l'esquerra del diedre.Cada vegada la paret es posa més dreta. Deixem a l'esquerra una savina que no arribem a tocar.
Del Col·leccionista de vies.
3ra tirada (IV - Ae1/A0 -  30 metres - 2 espits  i 2 parabolts): Trobem un primer ressalt que es pot vorejar per l'esquerra però l'he fet al recte (IV) i m'ha saltat un còdol que m'ha fet por. Per l'esquerra hi ha un escape si es vol evitar el darrer pas. Arribem a una panxa inhumana, no crec pas que sigui IV+ com he vist en algunes ressenyes. Damunt hi ha dos parabolts que permeten fer A0, o fer dos passos en A1e. Més amunt ens queden uns metres (IV) per arribar a la reunió que es munta sobre un parabolt i un boix (d'on he rapelat).
Accés:
En el km. 21,5 de la carretera de Solsona a Sant Llorenç de Morunys per Coll de Jou (LV-4241) hi ha un revolt molt marcat on aparquem.
Aproximació:
Seguim un llom carener descendent. Hi ha alguna fita i UN corriol
Qui m'havia de dir que em faria un selfi
9 min. passem pel costat de la sortida de la via. Hem de descendir un muret i després un altre més llarg (II+) fins arribar a un collet (15 min.).
Afegeix la llegenda
Baixem per la canal amb molt de compte fins veure la sortida a la paret per la dreta (25 min.) . Ara ens cal buscar el diedre que definís la via.
Descens:
En aquest cas no és descens sinó que pugem a buscar la corva dels Fenerals. Anem pel camí de baixada. 12 minuts.
FITXA TÈCNICA:
Dificultat:  A1e/A0 - IV
Desnivell: 115 metres. 
Temps d'aproximació: 25 min.
Temps de descens: 12 min.
Grau d'exposició: Mig. Les assegurances les mínimes.

Via semiequipada.
Material: 5 cintes exprés, obcionalment algun friend, cinta llarga i reunions.
Roca: Conglomerat. Ara, el conglomerat solsoní no és elde Montserrat, i sempre hi ha algun còdol que vol marxar.
Orientació: Sud

Via oberta per: Marià Garriga i Josep Maria Cases el 23 d'octubre del 2007

Comentaris

  1. decepció total! això no es escalada en solitari.....unaltre dia m`havises

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.