LOVE CLIMBING: MAGDALENA SUPERIOR: VIA SUPER FRIO

 Hi ha vies on no cal anar a buscar una altra cosa de escalar i guanyar metres sense patir gaire. És una via ideal per portar a algú que està començant a agafar gust al món de la verticalitat. Podeu compartir l'experiència i fer una mica de classe sobre el terreny que és la millor forma d'aprendre. La via està potser una mica per sota del meu nivell però quan vaig arribar dalt vaig estar content del recorregut, no sempre li he de demanar al cos patiment i mals rotllos. A fruir en aquesta vida. Ara tinc  afany de posar-me a la via paral·lela de The Puretas climb, encara que no trobo gaire cosa bona per internet.

Si us baixeu les fotos us trobareu alguna explicació del lloc que reflecteixen.

Descripció de l'itinerari:

1a tirada (III+ - IV- - 35 metres - 4 parabolts): Costa localitzar el començament de la via i us vull donar algun consell: Baixeu la canal del collet de la Magdalena superior, tram dret, però aneu amb compte. Trobareu un parabolt vermell que està a l'inici de la via. Damunt teniu una línia de vegetació amb algun arbust que podríeu llaçar. Hi ha un blog groc d'un color fosc. La via puja per allí. Un metre més amunt hi ha el segon parabolt que està en una franja de roca vermella. Coordenades UTM: 31T  x=402195  y=4604809

Explicar la tirada no té gaire cosa, pita amunt per una paret no gaire vertical. Hi ha algun moment puntual que es posa més dret (IV-) però hi ha en tot moment bones preses. Trobem la reunió en una marcada línia extraplomada per on sortirem. Hi ha una reunió uns metres més a la dreta (estic a la Puretas Climb?? .. he anat seguint els parabolts vermells, no crec que es creuin..).

2a tirada (IV - II+ - 15 metres - 3 parabolts): La sortida en coveta és molt fàcil ja que hi ha una bona munió de preses. Cal posar-se bé els peus i prou. Després la paret tomba i anem pujant. La reunió està abans d'arribar als arbres.


3a tirada (III - IV - 20 metres - 3 parabolts): Alerta no heu de sortir recte amunt sinó anar a l'esquerra i baixar una mica. Un cop a la paret veure un parabolt i ja podeu tirar amunt. Uns metres més amunt hi ha una fissura dreta perfectament assegurada i amb bons cantos, no és per patir. És el darrer esforç ja que un cop superat ja podeu anar caminant cap a la reunió i després coronar la Magdalena Superior i deleitar-vos en la panoràmica montserratina.


Descens: Al costat de la darrera reunió a la dreta trobeu la instal·lació de ràpel. Podeu fer un rapel de 50 metres fins la base de l'agulla però penso que estava pensat per fer primer un rapel de 20 metres que ens deixa prop de la segona reunió (alerta arbres molests) però la segona instal·lació està situada massa sobre la paret i és molt incòmoda per muntar la baixada. Jo ara, o faria el ràpel des de dalt, o aprofitaria les reunions de la via que són rapelables. Agafem el camí de pujada fins al monestir per santa Anna o baixar per sant Miquel .. per a gustos s'han fet els colors.


Aproximació: Sortim del monestir agafant el camí principal cap a Sant Jeroni a l'extrem del santuari. 13 min Escales dels pobres (els que no volem pagar el funicular).

25 min Deixem el camí a Sant Jeroni i agafem el trencall a l'esquerra cap a l'ermita de Sant Joan.

35 min Fem cap al camí del Pla dels Ocells. Anem a l'esquerra. Poc després, en una barrancada, agafem una drecera que tira a la dreta. 

39 min Sortim al camí de Sant Joan a Sant Jeroni. Anem a la dreta, voltant la Gorra Marinera.

42 min Agafem el trencall a l'esquerra cap a les Escales de Sant Jacob.


50 min Planegem després de les Escales i poc després agafem un trencall a la dreta.

53 min Restes de l'ermita de Santa Magdalena, al peu de la Magdalena inferior. Continem ascendint per l'extrem oposat.

56 min Sortim al collet al costat de la Miranda de Santa Magdalena, deixant el cimal a l'esquerra. Baixen per una canal que hi ha al costat del nostre objectiu, la Magdalena superior.

58 min Inici de la via d'escalada. Coordenades UTM: 31T  x=402195  y=4604809


FITXA TÈCNICA:

Dificultat: IV

Desnivell: 70 metres.

Temps d'aproximació: 1 hora

Descens: 50 minuts (sense incloure ràpels)

Grau d'exposició: Baix, en algun punt les assegurances estan allunyades però el grau de dificultat és baix. Els passos més compromesos estan perfectament protegits.

Material: 4 cintes i reunions.

Via equipada

Roca: Conglomerat de qualitat montserratina.

Orientació: Oest, per aquest motiu no toca el sol fins a la tarda.

Via oberta per

Per obtenir el track (no és meu):

Powered by Wikiloc

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA A SOLIUS: ROCA PONÇA

LA GORRA MARINERA: VIA SARGANTANES

VIA JR - EL QUE TE COMPANYS TE UN TRESOR