ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR DE LA FONT (SANTA ANNA)


A la presa de Santa Anna hi ha unes parets meravelloses. Hi ha mil vies obertes. Parabolts per tot arreu... però m'ho miro tranquil·lament i veig que han obert les vies difícils però es van deixar les fàcils. Avui hem començat la temporada amb una visita a una mena d'agulla del sector de la Font. Ens ho hem passat pipa, segurament perquè les vies estan al nostre nivell.... 

L'agulla de la Font, nom cassola, no és pròpiament una agulla natural sinó que van fer un tall a la muntanya que va fer la carretera a la presa. Està al darrer túnel de la carretera a la presa, a tocar de la presa. Travessada per un túnel.
Hi ha una ressenya al llibre Salvatge Oest de Catalunya però hi ha línies noves que mirarem d'explicar-vos. 
Hem fet tres línies que hem pintat de colors diferents:

Línia Vermella (IV+ - 5 paraobolts - 15 metres): Pugem pels primers parabolts de la via ACME però més amunt ens decantem cap a una canal molt marcada. a la dreta. Pugem per les repises de l'esquerra. Faltaria algun paravbolt (aleje) fins anar a la dreta i enllaçar amb la via principal.

Línia Verda: (V - 4 parabolts - 15 metres): Pugem per una línia inferior. Hi ha un pas un xic més exigent d'entrada (V). Alerta tram amb molta vegetació. Anem uns metres caminant i ens plantem a peu de canal. Ara pugem per la línia dels parabolts que és més exigent però és un tram molt agradable i exigent.

Línia Lila: Quina Currada: (V - 5 parabolts - 17 metres): Sortim per la dreta per anar a buscar una fissura molt evident. La paret et tira una mica endarrere. En arribar a la fissura anem mig caminant fins la canal on pugem més a la dreta (més bonic) i seguim la línia de parabolts anteriors. Tot un plaer. Vies situades al nord i amb ombra.
Dalt de l'agulla vam trobar un clau vell rovellat i un parell de parabolts que ens indiquen que s'escalava fa molts anys per la contrada. No tenim cap referència sobre la prehistòria escalatòria de la zona.

Comentaris

  1. Hola Joan Ramón, disculpa que faci servir aquesta entrada per preguntar-te com et puc contactar? Tinc un parell de dubtes molt concrets sobre travesses pel Montsec (gràcies per tota la info que comparteixes + llibre d'excursions!). Merci en qualsevol cas!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA A SOLIUS: ROCA PONÇA

LA GORRA MARINERA: VIA SARGANTANES

LA CRESTA MISTERIOSA: LA CRESTA X-STRATS