RAMON DE SEMIR A LA MIRANDA DE SANT PERE

 
A la Miranda de Sant Pere he pujat 4 cops. Amb el permís del Mestre Guillem Arias aquesta ha estat la que més m'ha agradat perquè resulta molt variada. Cada llarg és totalment diferent a l'altre. Quan miro les fotos tinc molt car quin llarg estic fent, de vegades, amb tot el meu respecte a Montserrat tots els llargs de placa resulten sempre iguals i una mica avorrits. Ara com escenari és espatarrant.


De ben segur que ja sabeu qui era el gran geògraf de Montserrat que va fer el primer mapa de la serra: Ramon de Semir. Un merescut nom de via.

He pujat per les tres gatetes d'en Guillem Arias: 

La Gateta, La Piula i la Nina


Descripció de la via:

El que costa més és localitzar l'inici de la via. Uns 10 metres més amunt tenim la via de la Piula. A uns vuit metres a l'esquerra hi ha un pont natural de roca. A la dret dea hi ha una roca amb una fletxa i les sigles RS però costa de veure. Coordenades UTM: 31T  x=402076  y=4604288

1a tirada (III - III+ - 45 metres - net - 2 parabolts de la via de la Piula): Placa tombada on es pot posar algun friend, merlets i tascons). A la part superior enllacem amb la via de la Piula que ve per l'esquerra. Aprofitem el parabolt de la reunió Piula. Anem una mica a la dreta on trobem la reunió (sobre dos espits). La Piula tira recte amunt, recordeu xapes grogues.

2a tirada (III - III+ - IV- - 50 metres - 1 clau): Iniciem un llarg flanqueig que segueix una rebaba ben marcada a la paret. Cal anar protegint el llarg. Alerta, la comunicació pot ser complicada. Uns metres més a la dreta hi ha la reunió de la Gateta.


3a tirada (II - IV+ - IV - 20 metres - 1 clau i 1 arbust): Sortim per l'esquerra planejant. Arribem a una fissura on hi ha un clau estratègic (IV+). Superem el pas i anem a l'esquerra fins anar a buscar un arbre que superem i tirem recte amunt on trobem la darrera reunió ja en el final de la Miranda de Sant Pere.Descens: Sortim al cim de Miranda de Sant Pere i anem a la dreta i seguim el camí d’anada (47 min).

Descens: Sortim al cim de Miranda de Sant Pere i anem a la dreta i seguim el camí d’anada (47 min)

Accés: Monestir de Montserrat.


Aproximació: Agafem la pista que puja a l’ermita de Sant Joan.

16 min Ermita de Sant Miquel.

22 min Bassa de Sant Miquel. Al costat de la bassa surt un sender que constitueix una drecera costeruda.

29 min. Sortim a la pista principal que seguim per la dreta.

54 min. Les marques blaves giren a la dreta de forma sobtada. No les seguim sinó que continuem la direcció que dúiem.

1 h  Sortim de la boscúria i estem en una clariana. A la dreta hi ha el cimal de la Miranda de Sant Pere. Anem baixant per corriols entre vegetació fins arribar a l'extrem de la paret on trobem el primer parabolt groc que correspon a la via de la Piula. Ens cal baixar una desena de metres  ( 1h 07 min). Coordenades UTM: 31T  x=402076  y=4604288

FITXA TÈCNICA:

Dificultat: IV+

Desnivell: 115 metres.


Temps d'aproximació: 1 hora 07 minuts.

Temps de descens: 47 minuts.

Grau d'exposició: Baix, encara que cal autoprotegir-se la via.

Material: 7 cintes exprés, tascons, friends petits i mitjans, algun cordino i reunions.

Via pràcticament desequipada

Roca: Conglomerada que qualitat montserratina.

Orientació: Sud

Via oberta per: F. Serra, O i A Masó, el 25 de març de 2012

Per obtenir el track:

Powered by Wikiloc

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA A SOLIUS: ROCA PONÇA

LA GORRA MARINERA: VIA SARGANTANES

LA CRESTA MISTERIOSA: LA CRESTA X-STRATS