Passa al contingut principal

FACTORIA SENDERO LIMITE: LIBRO DE LA SELVA (PANTICOSA)

El grup Sendero limite ha obert moltes vies que són un plaer pels sentits. Avui he anat a fer-ne una altra i no serà la darrera. L'escollida és EL LIBRO DE LA SELVA. Ja sé que sou uns manolos i us semblarà poca cosa però no podreu negar l'ambient d'alta muntanya i la satisfacció de progressar sense patir de la seguretat. HI ha tantes formes d'escalar com a persones i heu d'entendre que hi ha gent que ja no podem permetre'ns el luxe de caure i aquí sóm feliços. Ara no diré que he fet la gran escalada del món, sols és anar a divertir-nos.
De l'equip Sendero Límite a Panticosa he tingut ocasió de fer;  He fet: L'Aresta Mowgli, Baloo, la via del Nano i Rebollon, l'Espolon del pinoViaje por el muro de la cascada, Molondro.
Descripció de l'itinerari:
Al principi de la via ens trobem un llaç que ens indica que estem en la posició correcta. Des de sota ja veiem la línia de parabolts. No hi ha cap problema d'orientació... seguir el ferro.
1a tirada (III - IV - 20 metres - 5 parabolts i un arbre): Pugem amb tendència a l'esquerra per unes agraïdes rugositats del granit (III). En els darrers metres hem d'escalar amb una mica més d'atenció (IV) per arribar a un pi. La reuió està darrera de l'arbre.
2a tirada: (IV+ - V- - IV+ - 30 metres - 11 parabolts): És la tirada més espectacular. Comencem amb un petit sostre que està envoltat de bones preses i no presenta gaire dificultat (IV+) que ens porta a una placa per on pugem amb les preses necessàries i no gaire més. En el tram final ens encarem cap a un diedre on trobem el pas més compromès (V_) però després anem pujant amb més comoditat. Finalment tirem a l'esquerra on muntem la reunió.  A partir d'aquí totes les reunions són rapelables amb doble anella.
3a tirada: (IV+ - V/V- - 30 metres - 6 parabolts i un arbre opcional):  Es tracta d'un llarg d'adherència on anem buscant les rugositats del granit. Un llarg espectacular. Fem la reunió darrera d'un pi.
4a tirada (IV - IV+ - 25 metres - 6 parabolts i 2 arbres): Sortim per la dreta però més amunt hi ha una placa però ens fan anar a l'esquerra. A la part de dalt hi un arbre i una fissura que segurament sigui el pas més complex de la tirada (IV+).
5a  tirada (IV - V- - 20 metres - 4 parabolts i un arbre): Ens encarem cap al pi i tirem a l'esquerra fent un primer tram d'adherència. Pugem cap a un mur més vertical on trobem un pas més exigent (V_) perquè hi ha un un arbust que ens molesta. Muntem la reunió en un arbre.
Descens: Anem a la dreta. Trobem una bústia de l'Aresta Mowgli. Anem baixant per un sender perfectament marcat amb fites i prou evident.
14 min Arribem al Llano de Bozuelo on seguim el GR-11.
37 min Balneari de Panticosa.
Accés:  Aparcament del balneari de Panticosa.
Aproximació: Agafem el camí del GR-11  cap al refugi de Bachimala.
27 min Arribem al Llano de Bozuelo. Cerquem a la paret dos pins en la zona baixa on muntarem la primera reunió. en la part mitja de la paret hi ha un pi més altiu que és on farem la tercera reunió. En l'extrem del pla de Bozuelo agafem un senderó que va pujant per la base de la paret deixant les vies de l'Aresta de Mowgli i la Baloo.
36 min Arribem al peu de la nostra via on trobem una tira de roba de Sendero limite.
FITXA TÈCNICA:
Dificultat: V-
Desnivell: 125 metres.
Temps d'aproximació: 36 minuts.
Descens: 37 min.
Grau d'exposició: Baix. Via equipada per no patir..
Material: 11 cintes exprés i reunió. El llarg més llarg té 30 metres, es podria plantejar-la fer-la només amb una corda de 60 metres.
Via equipada.
Roca: Granit, molt agraït.
Orientació: Sud-est.
Via oberta per: Equip Sendero Límite: Lucas Morales, Luís Royo i Julio Benedé a l'any 2018.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.