FACTORIA SENDERO LIMITE: LIBRO DE LA SELVA (PANTICOSA)

El grup Sendero limite ha obert moltes vies que són un plaer pels sentits. Avui he anat a fer-ne una altra i no serà la darrera. L'escollida és EL LIBRO DE LA SELVA. Ja sé que sou uns manolos i us semblarà poca cosa però no podreu negar l'ambient d'alta muntanya i la satisfacció de progressar sense patir de la seguretat. HI ha tantes formes d'escalar com a persones i heu d'entendre que hi ha gent que ja no podem permetre'ns el luxe de caure i aquí sóm feliços. Ara no diré que he fet la gran escalada del món, sols és anar a divertir-nos.
De l'equip Sendero Límite a Panticosa he tingut ocasió de fer;  He fet: L'Aresta Mowgli, Baloo, la via del Nano i Rebollon, l'Espolon del pinoViaje por el muro de la cascada, Molondro.
Descripció de l'itinerari:
Al principi de la via ens trobem un llaç que ens indica que estem en la posició correcta. Des de sota ja veiem la línia de parabolts. No hi ha cap problema d'orientació... seguir el ferro.
1a tirada (III - IV - 20 metres - 5 parabolts i un arbre): Pugem amb tendència a l'esquerra per unes agraïdes rugositats del granit (III). En els darrers metres hem d'escalar amb una mica més d'atenció (IV) per arribar a un pi. La reuió està darrera de l'arbre.
2a tirada: (IV+ - V- - IV+ - 30 metres - 11 parabolts): És la tirada més espectacular. Comencem amb un petit sostre que està envoltat de bones preses i no presenta gaire dificultat (IV+) que ens porta a una placa per on pugem amb les preses necessàries i no gaire més. En el tram final ens encarem cap a un diedre on trobem el pas més compromès (V_) però després anem pujant amb més comoditat. Finalment tirem a l'esquerra on muntem la reunió.  A partir d'aquí totes les reunions són rapelables amb doble anella.
3a tirada: (IV+ - V/V- - 30 metres - 6 parabolts i un arbre opcional):  Es tracta d'un llarg d'adherència on anem buscant les rugositats del granit. Un llarg espectacular. Fem la reunió darrera d'un pi.
4a tirada (IV - IV+ - 25 metres - 6 parabolts i 2 arbres): Sortim per la dreta però més amunt hi ha una placa però ens fan anar a l'esquerra. A la part de dalt hi un arbre i una fissura que segurament sigui el pas més complex de la tirada (IV+).
5a  tirada (IV - V- - 20 metres - 4 parabolts i un arbre): Ens encarem cap al pi i tirem a l'esquerra fent un primer tram d'adherència. Pugem cap a un mur més vertical on trobem un pas més exigent (V_) perquè hi ha un un arbust que ens molesta. Muntem la reunió en un arbre.
Descens: Anem a la dreta. Trobem una bústia de l'Aresta Mowgli. Anem baixant per un sender perfectament marcat amb fites i prou evident.
14 min Arribem al Llano de Bozuelo on seguim el GR-11.
37 min Balneari de Panticosa.
Accés:  Aparcament del balneari de Panticosa.
Aproximació: Agafem el camí del GR-11  cap al refugi de Bachimala.
27 min Arribem al Llano de Bozuelo. Cerquem a la paret dos pins en la zona baixa on muntarem la primera reunió. en la part mitja de la paret hi ha un pi més altiu que és on farem la tercera reunió. En l'extrem del pla de Bozuelo agafem un senderó que va pujant per la base de la paret deixant les vies de l'Aresta de Mowgli i la Baloo.
36 min Arribem al peu de la nostra via on trobem una tira de roba de Sendero limite.
FITXA TÈCNICA:
Dificultat: V-
Desnivell: 125 metres.
Temps d'aproximació: 36 minuts.
Descens: 37 min.
Grau d'exposició: Baix. Via equipada per no patir..
Material: 11 cintes exprés i reunió. El llarg més llarg té 30 metres, es podria plantejar-la fer-la només amb una corda de 60 metres.
Via equipada.
Roca: Granit, molt agraït.
Orientació: Sud-est.
Via oberta per: Equip Sendero Límite: Lucas Morales, Luís Royo i Julio Benedé a l'any 2018.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA A SOLIUS: ROCA PONÇA

LA GORRA MARINERA: VIA SARGANTANES

LA CRESTA MISTERIOSA: LA CRESTA X-STRATS