ESCALAR AMB UN MESTRE: TUNICA SECTOR INFANTIL DE LA ROCA BONATI


En Josep María Túnica, és un dels grans escaladors de casa nostra, però no fa soroll...la majoria de les vies, de Collegats amb regust d'anys, són seves. Segurament els escaladors de comarques tenen més dificultats per ser populars. Es un escalador, autodidacta que va aprendre les tècniques d'escalada consultant les revistes de l'época i el manual Escalada d'Ernest Mallafré.

Ha obert moltissimes vies i ara que té una anys continua obrint més coses. No vol fer anar el trepant sinó que fa anar el burilador. Una hora per forat... així li dura més la vía i el plaer d'obrir. Tota una filosofía de vida. Amb motiu de l'Acampada social'24 del Centre Excursionista de Lleida tinc ocasió d'anar a escalar a un sector infantil que ha obert al peu de la roca Bonatti on va obrir la primera vía a Collegats.

Un sector d'esportiva divertit ideal per portar als meus nets. Ben assegurada. Només has de patir per escalar...sense perill. Segurament portaré a escalar als meus nets aviat. També hi ha unes vies que s'enfilen amunt amb més grau per on es va enfilar el jovent.

Accés:
En el km. 302,5 de la carretera N-260 entre La Pobla de Segur i Sort hi ha un petit aparcament a mà esquerra (cantó de la muntanya). Davant tenim el primer llarg de la via (veure ressenya via).

ALTRES VIES A COLLEGATS (de sud a nord):

Inici de CollegatsRoca Bonatti,(via normal), Roca Bonatti (sector infantil), Fissura SAMParet de la FigueretaXemeneia FantasticaEspero PIru - Caba Paret del Pessó: Romani X-treme, Via Sosis - Patisants, Els intocables de Bellmunt Carretera VellaVia dels principiantsVia EuronicaVia NiloVia RetornSortida de CollegatsCresta del Chivato


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

CAL FER-LA UN COP, PERÒ TAMPOC DOS: INTEGRAL SEÑOR LOPEZ

ESPERO DOPPELMAYR O UNA VIA BENPARIDA

ENS HA COSTAT UNA VIA FÀCIL (I BONICA): ESCALADORS BUCOLICS AL CLOT DE VILAMALA

REGUST PIRINENC, VIA DE LUXE: A DONDE VAS JORGITO

PEDRAFORCA: VIA PANY

ESCALADA ESPORTIVA A SOLIUS: ROCA PONÇA

AMBIENT ALPÍ: LA CRESTA DE CUBIL

ENCANTATS DE L'ENCANTAT XIC: PER L'ENFORCADURA

DESCOBRIR LA VARIANT TORRI A LA GRAN DIAGONAL DE SANTA ANNA