Passa al contingut principal

PLA DE JUBILACIÓ: PRINCIPIANTS DE COLLEGATS

La veritat és que vam anar a Collegats per escalar una altra via però no la vam trobar. Llavors vam recordar que havia una via al costat de l'Eufòrica que era molt fàcil i ens trauria el mal gust de moure'ns per l'herbassar buscant desesperadament una via.
És una via fàcil, equipada i que quan serem vellets podrem portar els nostres nets a escalar. Ideal per completar la via Eufòrica que està al costat. Ara si només teniu temps per fer-n'hi una, feu aquesta darrera. Ja que la dels principiants per a veterants com vosaltres us sabrà a poc. Encara que tot es despatxa en aquesta vida.
Descripció de la via:
1ra tirada (III - 25 metres - 1 parabolt): Pugem buscant la màxima pendent entre un pinet i una savina que no arribem ni a llaçar. Davant tenim una rampa per on haurem d'anar grimpant amb trams caminant i només havent de superar alguns ressalts (III). Trobem un parabolt blau, encara que tampoc cal més.
2na tirada (IV - 25 metres - 5 parabolts): Pugem per una fissura que tendeix a la dreta. Anem trobant ressalts que anem superant seguint els parabolts. Tram més vertical. Atenció, el soroll de l'aigua dificulta la comunicació oral de la cordada.
3ra tirada (IV - 20 metres - 4 parabolts): Anem amb tendència a la dreta. Veiem la 2na reunió de l'Eufòria uns metres més enllà. El llarg és menys mantingut ja que hi ha algun moment que anem caminant. Anem superant petites panxetes que ens les podem agafar una mica per on volem forçant una mica la via.
Descens:
Les reunions estan equipades per rapelar-les. Vam fer el primer ràpel fins la segona reunió doncs ens feia por que la corda es podes liar amb algun arbust i després vam fer el darrer ràpel de 50 metres fins al peu de la via.
Accés:
Prenem la carretera N-260 de la Pobla de Segur a Sort. Passat el km. 302 trobem l'àrea de la Font de la Figuereta on deixem el cotxe, tot just a l'entrada de Collegats.
Aproximació:
De la font de la Figuereta, anem cap al primer túnel de Collegats i prenem la carretera vella. La circulació està prohibida. Alerta que ens van dir que els mossos hi posen multes encara que mentre estavem escalant vam veure passar bastants cotxes.

FITXA TÈCNICA
Dificultat: D 

Desnivell: 70 metres. 
Temps d'aproximació: Si vas amb cotxe, 0 minuts (risc de ser multats). Caminant 12 mins.
Temps de descens:Igual que l'aproximació.
Grau d'exposició: Baix.

Via equipada amb parabolts.
Material: 5 cintes i reunions. 
Roca: Conglomerat, prou bo encara que hi ha còdols sueltos  pel terra.
Orientació: Sud-est. Ideal pels matins d'hivern.

Via oberta per: JM Tunica el 6 d'abril de 1997.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ESCALADA ESPORTIVA AL SECTOR DEL MIRADOR DEL MONTSEC

  L'Albert Cortés em passa una ressenya d'un sector que està equipant. Hi ha multitud de vies d'escalades de dificultat, però em diu que ha obert un tram de vies "fàcils". El seu pare, el  Mestre Manel Cortés -   qui millor coneixia el Montsec i que recentment ens ha deixat, - sempre li deia que no equipava mai vies accessibles als escaladors mediocres com nosaltres. El sector  Mirador del Montsec  es troba en les cingleres meridionals properes a la carena del Montsec de Rúbies, més exactament prop del Puig Ramader . És un racó idíl·lic, ideal pels dies de boira a Lleida. Aquí dalt hi deu de fer solet. Tranquil·litat total. No crec que us molesti l'acumulació d'escaladors. La roca és una meravella; té unes regletes horitzontals que enamoren. Escalada en molts moments d'adherència. Equipament molt amable. Tot pensat per fruir... però Però cal caminar per arribar-hi. Accés : A Vilanova de Meià agafem la carretera que ens duu a Llimiana (L-913). En el km

PLAER ENTRE FAIGs: ESPERÓ DELS LLOPS

Fer l'Esperó dels Llops al Puigsacalm és una excursió que culmina amb una brillant escalada, o una brillant escalada que culmina en una excursió... Com la roca no es gaire bona, els aperturistes van decidir reforçar-ho amb força parabolts i donar total seguretat a l'escalada. Ha quedat una via poc exigent a nivell de grau (V/A0) però és una línia d'una lògica espatarrant. He de reconèixer que hi ha passos que són més forts que el meu nivell però amb les assegurances a mà es fa molt bé. Si us agrada caminar per fagedes i grimpar amb seguretat aquesta és la vostra via.Si us agrada escalar a peu de cotxe, deixeu-ho per un altre. He vist algun blog que pugen de Joanetes pels camins dels Ganxos. No error, és millor començar la sortida des del coll de Bracons, us estalvieu més de 500 metres de desnivell. Descripció de la via : 1a tirada (IV - 20 metres - 3 parabolts): Des de terra estant veiem ja els tres parabolts. Cal pujar un mur amb força canto fins arribar a la part al

ESCALADA ESPORTIVA: SECTOR L'INDRET (CUBELLS)

M'arriba per whatsapp que han obert un nou sector d'escalada esportiva a Cubells. L'han anomenat l'Indret i com ús podeu imaginar vaig a posar-hi el nas. Primer de tot, té la particularitat que està encarat al sud per la qual cosa, si no hi ha boira, és ideal per fer a l'hivern. L'equipament de les vies és molt correcte i un paratge per fruir. Hi ha vies de tots els nivells, començant per IV fins a 7a. Veig que ha estat equipat per: Eloi Romagosa, Oriol Segura, Cosin i Ramon Solé. Com arribar-hi : Ens situem a Cubells i agafem la carretera asfaltada que va Camarasa. 0,9 km Agafem un trencall a la dreta. De fet ja es veu la paret i ens podem orientar amb facilitat. 1,2 km. Cruïlla de camins. Continuem recte, sense anar a la dreta. 1,7 km. Aparquem. Agafem un corriol que inicialment travessem un camp.10 min. Ens situem a peu de paret.