M'ENCANTA COLLEGATS: VIA NILO


M'encanta Collegats per les seves línies verticals, les seves canals i els seus sostres que dibuixen massa vegades panxes que més d'un cop m'han obligat a abandonar. Avui vaig a una via oberta, com no, pel gran Josep Maria Tunica, el gran oportunista de la zona que es coneix les parets com la palma de la mà. Una gran via que incomprensiblement ha quedat abandonada. Segurament perquè de vegades l'estranya graduació en algunes guies de Collegats no han ajudat per informar-nos.

FITXA TÈCNICA:
Dificultat: V-
Desnivell: 55 metres.
Temps d'aproximació: 24 minuts (des de l'aparcament de la font de la Figuereta)
Descens: 24 minuts
Grau d'exposició: Baix
Via equipada
Material: 4 cintes, cordinos i reunions
Roca: Conglomerat.
Orientació: Sud-oest
Via oberta per: Josep Maria Tunica i Frederic Cases, el 21 d'abril de 2000. via dedicada al gos que tenia en Túnica
Primers metres de la via

Descripció de la via:
1a tirada (V- - IV - 18 metres - 4 parabolts): A l'esquerra tenim pintat a la paret el nom de la via: NILO i a la dreta un parabolt d'inici de via. Més amunt ja veiem dos parabolts que ens indiquen per on va la via. Sortida ja exigent de sortida. Arribem a una feixeta on vam anar a l'esquerra - no veiem cap assegurança - Un cop arribem al tercer parabolt la dificultat minva. Fem la reunió en una feixa terrosa. Reunió rapelable.
Primers metres del segon llarg abans d'entrar a la canal

2a tirada (IV - III - 20 metres - 2 arbres): Anem uns metres caminant a l'esquerra fins una savina tallada per on escalem fins arribar-nos a una canal, amb un primer pas terròs. Ens enfilem amunt per passos de ramonage en forma de X amb els braços i les cames ben obertes en la part exterior de la canal (feia anys que no en feia cap). Més amunt sortim per l'esquerra ja caminant fins la propera reunió. Reunió rapelable. Inicialment havia pensat que seria un llarg lleig però finalment em va agradar prou malgrat la seva baixa dificultat.
Primers metres del tercer llarg

3a tirada (IV - IV+ - 17 metres -3 parabolts): Caminem cap a un mur que és un xic extraplomat. Està brut de molsa - es veu que hi passen pocs escaladors - Cal una bona espatarrada i amunt que és més fàcil del que sembla. Pugem una placa agradable anant a l'esquerra un ens espera el pas d'una panxa tan típica de Colldegats. És un pas espectacular amb pati però es puja amb facilitat ja que hi ha bons peus (IV+).
Descens: Decidim muntar tres ràpels curts passant per les reunions que fet. Un cop a la base de la via ens queda mig minut i remuntar la carretera fins a la font de la Figuereta ja que no podem aparcar en la vella carretera.

Accés: Aparquem en l'àrea de la Font de la Figuereta en la carretera N-260 en el km 302,5

Aproximació: Agafem la carretera cap al túnel proper. Agafem la carretera vella. Arribem al túnel que es va fer per veure la consistència de la roca per fer un possible presa (23 min). Reculem uns 50 metres. Damunt nostre albirem un marcat sostre. Un corriol tira amunt. Aviat hi ha un trencall a la dreta que
puja a la via Retorn però nosaltres tirem recte amunt fins tocar la paret (1 min) passant per un tram selvàtic. Penseu portar unes estisores i obrir pas.

Trercer llarg

ALTRES VIES A COLLEGATS (de sud a nord):

Inici de CollegatsRoca Bonatti, Fissura SAM, Paret de la FigueretaXemeneia FantasticaEspero PIru - Caba Paret del Pessó: Romani X-treme, Via Sosis - Patisants, Els intocables de Bellmunt Carretera Vella: Via dels principiants, Via Euronica, Via Nilo, Via Retorn, Sortida de CollegatsCresta del Chivato

Per obtenir el track:

Powered by Wikiloc

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

VIA UN GRAN DIA: EL NOM DE LA VIA HO DIU TOT

COLLEGATS: VIA RETORN, UNA GRAN OBLIDADA AL BALCO DE LES BRUIXES